Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 6212 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Budincă de dovleac cu tăieţei

Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă şi se taie fidea mășcată, apoi se prăjeşte în unt. Tăieţeii se fierb în apă, puţin sărată. Atenţie însă nu trebuie răsfierţi, se strecoară, se adaugă unt. Ouăle se bat, apoi se adaugă zahăr, sare şi scorţişoară măcinată, se amestecă, se adaugă frişca şi se mai bat toate împreună.

Prepararea tăieţeilor: Făina se amestecă cu ouăle şi sarea dizolvată în apă. Se frămîntă un aluat tare, se acoperă cu un şerveţel de pînză pentru 20-30 minute, ca să se întindă mai bine. Pe masa presărată cu făină se întind cîteva foi subţiri, se lasă să se usuce timp de 10-20 minute. Se taie făşii cu lăţimea de 4-5 cm, care, la rîndul lor, se taie de-a latul în tăieţeii propriu-zişi.

Ingrediente:

•    800 g dovleac,
•    3 ouă,
•    5 linguri de unt,
•    1 lingură de zahăr tos,
•    2 g de scorţişoară,
•    2 linguri de pesmeţi fărîmiţaţi,
•    3-4 linguri frişcă,
•    sare.

Pentru tăieţei:
•    1½ pahare făină de grîu,
•    2 ouă,
•    1/3 pahar apă,
•    sare.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (1)
  • #1 wq123
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Semionovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
44 locuitori

Semionovca este un sat din cadrul comunei Mingir, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 58 km de orașul Hîncești și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 44 de locuitori. Satul Semionovca a fost întemeiat în anul 1930.

Citeşte mai departe