Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 6011 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Budincă de dovleac cu tăieţei

Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă şi se taie fidea mășcată, apoi se prăjeşte în unt. Tăieţeii se fierb în apă, puţin sărată. Atenţie însă nu trebuie răsfierţi, se strecoară, se adaugă unt. Ouăle se bat, apoi se adaugă zahăr, sare şi scorţişoară măcinată, se amestecă, se adaugă frişca şi se mai bat toate împreună.

Prepararea tăieţeilor: Făina se amestecă cu ouăle şi sarea dizolvată în apă. Se frămîntă un aluat tare, se acoperă cu un şerveţel de pînză pentru 20-30 minute, ca să se întindă mai bine. Pe masa presărată cu făină se întind cîteva foi subţiri, se lasă să se usuce timp de 10-20 minute. Se taie făşii cu lăţimea de 4-5 cm, care, la rîndul lor, se taie de-a latul în tăieţeii propriu-zişi.

Ingrediente:

•    800 g dovleac,
•    3 ouă,
•    5 linguri de unt,
•    1 lingură de zahăr tos,
•    2 g de scorţişoară,
•    2 linguri de pesmeţi fărîmiţaţi,
•    3-4 linguri frişcă,
•    sare.

Pentru tăieţei:
•    1½ pahare făină de grîu,
•    2 ouă,
•    1/3 pahar apă,
•    sare.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (1)
  • #1 wq123
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Codru

Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
673 locuitori

Codru este un sat din cadrul comunei Mîndreşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 15 km de oraşul Teleneşti şi la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 673 de oameni. Satul Codru a fost menționat documentar în anul 1607.

Citeşte mai departe