Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 73890 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Plăcinte cu brînză de vaci


Mod de preparare:

Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. Foile de aluat (varianta veche) se pun cate 5-8 împreună, ungîndu-le bine cu ulei sau cu unt topit. Umplutură se pune pe foaie grămăjoare nu prea mari, foaia se taie pătrăţele, colţurile pătrăţelelor se ung cu ou, se unesc în centru, se lipesc şi se apasă uşor. Plăcintele se pun cu cusătura în jos în tăvi unse cu ulei şi se ung cu ou bătut. Se coc la temperatura de 230- 240 °C. Cînd sunt gata se ung bine cu unt sau cu ulei.

Prepararea umpluturii: Toate ingredientele se amestec

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”, varianta 1. 

Pentru umplutură:

  • 5 linguri ulei,
  • 250 g brînză de vaci,
  • 1 ou,
  • sare,
  • zahăr după gust,
  • 2 linguri unt.

Cuvinte cheie:

bucataria , alimentatie , reteta

Comentarii

 (4)

Localităţile Moldovei şi diasporei

Filipeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1757
Populația:
3271 locuitori

Filipeni este un sat şi comună din raionul Leova. Filipeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Leova și la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3271 de oameni. Satul Filipeni a fost menționat documentar în anul 1757.

Citeşte mai departe