Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 7875 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Şalău în sos picant

Mod de preparare:

Fileul de şalău se taie cubuleţe nu prea mari, se presară cu sare şi piper şi se rumeneşte în ulei. Peştele se amestecă cu sos şi se încălzeşte. Se serveşte stropit cu zeamă de lămîie.

Prepararea sosului: Ceapa tăiată semiinele se rumeneşte, se adaugă hreanul, ardeiul tăiat cubuleţe, usturoiul pisat şi se prăjeşte 5-7 minute, apoi se adaugă pasta de roşii, zahărul şi bulionul, se sărează şi se înăbuşă la capac timp de 10-15 minute.

Ingrediente:

  • 1 kg fileu de şalău.

Pentru sos:

  • ½ pahar de pastă de roşii,
  • ½ pahar bulion,
  • 2 cepe,
  • 4 linguri de hrean dat prin răzătoare,
  • 1 ardei gras,
  • 4 linguri de ulei,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • 1 linguriţă zahăr,
  • 1 lingură zeamă de lămîie,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

reteta , alimentatie , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Samurza

Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
269 locuitori

Samurza este un sat din cadrul comunei Cealîc, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 269 de oameni. Satul Samurza a fost menționat documentar în anul 1810.

Citeşte mai departe