Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 9434 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Şalău în sos picant

Mod de preparare:

Fileul de şalău se taie cubuleţe nu prea mari, se presară cu sare şi piper şi se rumeneşte în ulei. Peştele se amestecă cu sos şi se încălzeşte. Se serveşte stropit cu zeamă de lămîie.

Prepararea sosului: Ceapa tăiată semiinele se rumeneşte, se adaugă hreanul, ardeiul tăiat cubuleţe, usturoiul pisat şi se prăjeşte 5-7 minute, apoi se adaugă pasta de roşii, zahărul şi bulionul, se sărează şi se înăbuşă la capac timp de 10-15 minute.

Ingrediente:

  • 1 kg fileu de şalău.

Pentru sos:

  • ½ pahar de pastă de roşii,
  • ½ pahar bulion,
  • 2 cepe,
  • 4 linguri de hrean dat prin răzătoare,
  • 1 ardei gras,
  • 4 linguri de ulei,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • 1 linguriţă zahăr,
  • 1 lingură zeamă de lămîie,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

reteta , alimentatie , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Svetlîi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
1883 locuitori

Svetlîi este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alexeevca și Svetlîi. Localitatea se află la distanța de 30 km de municipiul Comrat și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1883 de oameni. Satul Svetlîi a fost menționat documentar în anul 1913 cu denumirea Denevița Nouă.

Citeşte mai departe