Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 4342 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Peşte prăjit cu vinete

Mod de preparare:

Fileul se taie felii, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se rumeneşte pe ambele părţi. Vinetele se curăţă de coajă, se taie rondele, se sărează, se pun sub greutate pentru 25-30 minute, apoi se trec prin faină de grîu şi se prăjesc. Într-o tigaie unsă cu unt, se pune peştele, de jur împrejur - vinetele, se presară cu brînză, verdeaţă şi usturoiul pisat. Se dă la cuptor pentru 15-20 minute.

Ingrediente:

  • 600 g fileu de peşte (crap, şalău, biban de mare),
  • 3 vinete,
  • 2 linguri de făină de porumb,
  • 2 linguri făină de grîu,
  • 4 linguri ulei,
  • 2 linguri brînză dată prin răzătoare,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri de pătrunjel şi mărar verde tăiat.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hancăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1122 locuitori

Hancăuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Hancăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 26 km de oraşul Edineţ, la 47 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 228 km de Chișinău.Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1122 de oameni. Prima atestare documentară a așezării datează din anul 1429, cînd domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun dăruia lui Radu grămătic satul Ivancăuți (denumirea veche a satului Hancăuți.)

Citeşte mai departe