Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 4706 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Peşte prăjit cu vinete

Mod de preparare:

Fileul se taie felii, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se rumeneşte pe ambele părţi. Vinetele se curăţă de coajă, se taie rondele, se sărează, se pun sub greutate pentru 25-30 minute, apoi se trec prin faină de grîu şi se prăjesc. Într-o tigaie unsă cu unt, se pune peştele, de jur împrejur - vinetele, se presară cu brînză, verdeaţă şi usturoiul pisat. Se dă la cuptor pentru 15-20 minute.

Ingrediente:

  • 600 g fileu de peşte (crap, şalău, biban de mare),
  • 3 vinete,
  • 2 linguri de făină de porumb,
  • 2 linguri făină de grîu,
  • 4 linguri ulei,
  • 2 linguri brînză dată prin răzătoare,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri de pătrunjel şi mărar verde tăiat.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cinişeuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2734 mii locuitori

Cinişeuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Amplasat pe malul pîrîului Saharna, satul Cinişeuţi este situat la o distanță de 13 km de oraşul Rezina şi la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2734 de oameni. Satul Cinişeuţi este cel mai mare ca număr al populaţiei din raionul Rezina. Prima menţiune documentară a satului Cinişeuţi datează din 5 februarie 1495.

Citeşte mai departe