Mergi spre compartimentul: Bucătăria
17 ianuarie 2024, 13:05 Bucătăria views 80121
REŢETA ZILEI: Prune uscate umplute cu nuci şi garnisite cu frişcă
17 ianuarie 2024, 13:05 Bucătăria views 80121

REŢETA ZILEI: Prune uscate umplute cu nuci şi garnisite cu frişcă

Mod de preparare:

Spălaţi prunele uscate, opăriţi-le. Dacă prunele sînt prea uscate, lăsaţi-le în apă rece timp de 2 ore, apoi aduceţi-le la fierbere. Răciţi-le, scoateţi-le sîmburii şi umpleţi-le cu nuci prăjite. Puneţi-le într-un vas emailat. Fierbeţi un sirop din zahăr şi apă, turnaţi peste prunele uscate şi fierbeţi-le înăbuşit cu capac pînă se înmoaie. La sfîrşit se adaugă vinul sau coniacul. Se răceşte siropul împreună cu prunele. Se pun în vase de desert, se adaugă 1-2 linguri de sirop, se ornează cu frişcă bătută cu ajutorul sacului cofetarului cu forme zimţate.

Frişca răcită sau smîntîna se bat într-un vas curat cu ajutorul mixerului. Cînd frişca devine densă, cu un jet subţire se adaugă zahărul tos sau zahărul. Nu e bine să puneţi tot zahărul odată, ca să nu se lase frişca bătută. Urmăriţi în timp ce bateţi frişca dacă e gata, ca să nu o faceţi unt.

Ingrediente:

•    2pahare de prune uscate,
•    1 1/3pahar de apă,
•    3 linguri de zahăr,
•    1pahar de nuci,
•    2-3 linguri de vin de desert sau 1lingură de cognac,
•    1 pahar de frişcă cu grăsimea 33% sau de smîntînă de casă,
•    0,5 pahar de zahăr tos sau zahăr (pentru frişcă).

Cuvinte cheie:

bucataria , reteta , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1436
Populația:
779 800 locuitori
Logo

Municipiul Chișinău este capitala Republicii Moldova, centru urban cu important potenţial economic, social, cultural. Amplasat  în partea centrală a țării, este traversat de rîul Bîc. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 779 800  locuitori. Prima atestare documentară a Chişinăului datează din anul 1436, cînd domnitorii Ilie şi Ştefan întăresc logofătului Oancea posesiunile sale, aflate în hotar cu “Cheşeneul lui Acbaş". În 1576 documentele menţionează Chişinăul ca sat în ţinutul Lăpuşnei, cu mori în Bîc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.