Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 7750 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Budincă de dovleac cu orez

Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă, se taie bucăţele nu foarte mari. Se pune în ceaun, se toarnă laptele, se adaugă o parte din unt, sarea, zahărul şi orezul spălat. Se acoperă cu capac şi se dă la cuptor. Cînd este gata, se amestecă bine, se lasă să se răcească, apoi se pune oul bătut, portocala, untul care a rămas. Toate se bat, se adaugă stafidele spălate şi opărite. Totul se pune într-o tigaie unsă cu unt, se netezeşte, se presară cu caşcaval, se stropeşte cu unt şi se dă la cuptor, lăsîndu-se pînă se rumeneşte.

Ingrediente:

  •  800 g dovleac,
  • 2-3 linguri de lapte,
  • ½ pahar orez,
  • 2 linguri de stafide,
  • 2 linguri de zahăr,
  • 3 linguri de unt,
  • 3 ouă,
  • 2 linguri de pesmeţi,
  • 1 lingură de caşcaval dat prin răzătoare,
  • coajă (½ portocală) tăiată,
  • sare.

Cuvinte cheie:

reteta , alimentatie , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tartaul

Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1975 locuitori

Tartaul este un sat şi comună din raionul Cantemir. Tartaul este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1975 de oameni. Satul Tartaul a fost menționat documentar în anul 1723.

Citeşte mai departe