Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 7044 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Budincă de dovleac cu orez

Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă, se taie bucăţele nu foarte mari. Se pune în ceaun, se toarnă laptele, se adaugă o parte din unt, sarea, zahărul şi orezul spălat. Se acoperă cu capac şi se dă la cuptor. Cînd este gata, se amestecă bine, se lasă să se răcească, apoi se pune oul bătut, portocala, untul care a rămas. Toate se bat, se adaugă stafidele spălate şi opărite. Totul se pune într-o tigaie unsă cu unt, se netezeşte, se presară cu caşcaval, se stropeşte cu unt şi se dă la cuptor, lăsîndu-se pînă se rumeneşte.

Ingrediente:

  •  800 g dovleac,
  • 2-3 linguri de lapte,
  • ½ pahar orez,
  • 2 linguri de stafide,
  • 2 linguri de zahăr,
  • 3 linguri de unt,
  • 3 ouă,
  • 2 linguri de pesmeţi,
  • 1 lingură de caşcaval dat prin răzătoare,
  • coajă (½ portocală) tăiată,
  • sare.

Cuvinte cheie:

reteta , alimentatie , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Țîbuleuca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1749
Populația:
1211 locuitori

Țîbuleuca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Țîbuleuca alcătuia 1211 de oameni în anul 2011. Satul Țîbuleuca a fost menționat documentar în anul 1749.

Citeşte mai departe