Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 13161 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Vinete murate umplute cu legume

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se taie pedunculul, apoi se taie de-a lungul dintr-o parte, nu pînă la capăt. Se fierb în apă puţin sărată 10-15 minute, se scot şi se pun sub o greutate pentru a se scurge lichidul amar. Se umplu vinetele, apoi se leagă cu tulpinile de ţelină opărite şi se pun în cratiţă, sub o greutate. Lăsaţi-le cîteva zile să se mureze. Înainte de a se servi, se taie felii, deasupra se toarnă ulei.

Prepararea umpluturii: Morcovul, pătrunjelul şi ţelina se taie fidea, se rumenesc puţin, se amestecă cu varza tăiată şi frecată cu sare, verdeaţa şi usturoiul pisat.

Ingrediente:

•    4 vinete,
•    3 linguri de ulei,
•    1 lingură de sare,
•    ţelină şi pătrunjel verde.

Pentru umplutură:
•    ¼ căpăţină de varză,
•    1 morcov,
•    ½ rădăcină de pătrunjel,
•    ½ rădăcină de ţelină,
•    5-6 căţei de usturoi,
•    3 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt.

Cuvinte cheie:

alimentatie , bucataria , reteta , post

Localităţile Moldovei şi diasporei

Dumbrăviţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1631 locuitori

Dumbrăviţa este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dumbrăviţa, Valea lui Vlad și Bocancea-Schit. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Sîngerei și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1631 de oameni. Satul Dumbrăvița a fost atestat documentar în anul 1570.

Citeşte mai departe