|
REŢETA ZILEI: Sarmale în ardei dulce
Mod de preparare:
Înlăturaţi seminţele, spălaţi ardeii. Preparaţi sarmalele confrom reţetei „Sarmale moldoveneşti cu varză”. Ardeii pregătiţi umpleţi-i cu sarmale şi îndesaţi-le bine. Preparaţi sarmalele mai departe conform reţetei „Sarmale moldoveneşti cu varză”. În cazul în care pregătiţi sarmale asortate cu varză, cu frunze de viță-de-vie, o parte din varză este înlocuită cu frunzele de viţă-de-vie (vezi reţeta „Sarmale moldoveneşti”). Sarmalele pregătite conform reţetei date au o nuanţă de gust în plus şi arată mai interesant pe farfurie.
Se servesc ardeii umpluţi cu sarmale cu smîntînă.
Ingrediente:
• 5-7 ardei dulci mari,
• 2 căpăţini de varză nu prea mari,
• 500 g de carne de porc,
• 2-3 linguri de orez,
• 2 cepe,
• 3 linguri de ulei vegetal,
• 2linguri de verdeaţă tocată,
• sare,
• piper negru măcinat,
• foi de dafin,
• 6-8 roşii sau 1½linguri de roşii sau pastă de roşii,
• 1-2ardei dulci,
• ½ pahar de borş acru sau un vîrf de cuţit de sare de lămîie,
• 1 pahar de smîntînă.
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1912
- Populația:
- 570 locuitori
Hristoforovca este un sat din cadrul comunei Pîrliţa, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Ungheni și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 570 de oameni. Satul Hristoforovca a fost menționat documentar în anul 1912.
Comentarii
(0)