Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 5605 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Uscăţele cu dovleac

Mod de preparare:

Dovleacul se taie bucăți, semințele și partea fibroasă se elimină, părțile pregătite se taie bucăți, se coc, locurile arse se curăță, se freacă. Ouăle se amestecă bine cu zahăr şi sare, se adaugă untul, se bate, treptat adăugîndu-se făina. Se frămîntă aluatul, se acoperă cu un şerveţel şi se lasă pentru 30 minute. Aluatul se întinde cît mai subţire şi se taie fîşii cu lungimea de 10 cm şi lăţimea de 3 cm. La mijlocul fiecărei fîşii se face cîte o tăietură de-a lungul, şi în această tă-ietură se pune un capăt al fîşiei. Uscăţelele se prăjesc într-o cantitate mare de ulei călit, se usucă şi se presară cu zahăr tos.

Uscăţelele se mai pot face şi în formă de trandafiri. Pentru aceasta foaia de aluat se taie cerculeţe cu diametrul 6, 4 şi 2 cm, se pun cîte 3 la un loc, la mijloc se ung cu albuş de ou şi se apasă cu degetul. Pe marginile „trandafirilor" se fac tăieturi ca să se obţină petale.

Ingrediente:

  • ¾ pahar pireu de dovleac,
  • 2 linguri făină,
  • ½ pahar zahăr,
  • 3 linguri unt sau margarină,
  • 3 ouă,
  • un vîrf de cuţit de bicarbonat de sodiu,
  • 2 linguri zahăr tos,
  • ½ linguriţă sare.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta

Comentarii

 (1)
  • #1 andrianb
    Просто замечательно!!! Спасибо!!!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Buşila

Statut:
Sat
Prima atestare:
1428
Populația:
2020 locuitori

Buşila este un sat şi comună din raionul Ungheni. Buşila este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Bușila a fost menționat documentar în anul 1428.

Citeşte mai departe