Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 13977 Vizualizări

Studiu. Un pahar de vin roşu, benefic pentru vedere


Foto: gandul.info

Un pahar de vin roşu este benefic pentru vedere. Asta susţine dr. Milind Pande, specialist în oftalmologie, potrivit căruia vinul roşul ajută la prevenirea afecţiunilor oculare care apar odată cu înaintarea în vîrstă datorită conţinutului de antioxidanţi.

Resveratrolul este substanţa responsabilă de efectele benefice ale vinului asupra calităţii vederii, scrie Daily Mail. Pande precizează că acest ingrent este un antioxidant puternic care se găseşte în cantităţi ridicate în coaja strugurilor roşii.

Testele de laborator au arătat că, pe termen lung, resveratrolul previne chiar şi degenerescenţa maculară, o boală oftalmologică al cărui efect poate fi pierderea vederii.

Deşi s-a constatat că vinul roşu poate avea efecte benefice asupra vederii, expertul în oftalmologie atrage atenţia asupra consumului abuziv de vin. Milind Pande spune că persoanele care beau mult vin prezintă un risc ridicat chiar de a-şi pierde vedere, mai ales dacă suferă de diabet.

Cuvinte cheie:

studiu , sanatate , vin

Comentarii

 (1)
  • #1 wq123
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Homuteanovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
160 locuitori

Homuteanovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Ialoveni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 160 de oameni. Satul Homuteanovca a fost înființat în anul 1922.

Citeşte mai departe