Mergi spre compartimentul: Costumul popular
21 iunie 2015, 14:00 Costumul popular views 13470
ZIUA IEI are loc la Chişinău! (Video)
21 iunie 2015, 14:00 Costumul popular views 13470

ZIUA IEI are loc la Chişinău! (Video)

Ii cu diverse ornamente și costume tradiționale vor fi expuse astăzi în Capitală. Fie că sunt piese aduse din muzee sau din colecții personale, acestea au ca scop promovarea patrimoniului național în cadrul Zilei Iei.

Meșterii populari vor prezenta cămăși naționale din întreg spaţiul românesc. De asemenea, vor fi expuse costume din colecția Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a Moldovei şi a muzeelor din Edineţ, Soroca, Ungheni, Cahul și va fi inaugurată o expoziție de ii realizate de artistul plastic Vladimir Palamarciuc.

De Ziua Iei, și soțiile ambasadorilor acreditați la Chişinău vor purta cămăși tradiţionale moldoveneşti. Colecţionarii prezenți la eveniment vor relata istoria costumelor şi vor descifra semnificaţia simbolurilor imprimate sau cusute pe acestea.

Pe parcursul zilei, pe scenă vor evolua interpreți autohtoni, colective și ansambluri folclorice. De asemenea, vizitatorii vor avea posibilitatea să participe la ateliere de creaţie, să viziteze târgul de artizanat și să guste din bucate tradiționale.

ZIUA IEI este un eveniment organizat sub înaltul patronaj al primei doamne Margareta Timofti.

Sursa: www.publika.md

Comentarii

 (1)
  • #1 serj Răspunde Citează selecţia
    Где проходит? Тяжело сказать? Почему никто нигде не пишет не говорит?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1600
Populația:
2666 locuitori

Maramonovca este un sat şi comună din raionul Drochia. Maramonovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Drochia și la 201 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2666 de oameni. Satul Maramonovca a fost menționat documentar în anul 1600.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.