Mergi spre compartimentul: Costumul popular
29 mai 2015, 10:18 Costumul popular views 10010
Rochie de mireasa de 113 ani (Foto)
29 mai 2015, 10:18 Costumul popular views 10010

Rochie de mireasa de 113 ani (Foto)

Aceasta a fost găsită în Republica Moldova de către organizatorii Festivalului «iProsop».

Pentru a vedea ceea ce au mai reușit să adune echipa de organizare a festivalului pentru dvs. urmează să veniți în această duminică la Selemet (Cimișlia). Intrarea est gratuită.

Reamintim că echipa de organizare este formată din tineri migranţi reveniţi în Moldova, care îşi propun schimbarea în bine a societăţii moldoveneşti, modernizarea sa, dar şi voluntari ai satului Selemet împreună cu primăria localităţii. Acest eveniment este gândit să scoată în evidență tradiția de țesere a prosopului autohton, promovarea prosopului național și nu în ultimul rând internaționalizarea vînzării acestuia.

Manifestarea va reuni circa 50 de meşteri şi creatori populari din ţară şi de peste hotare, iar antreprenorii locali vor avea posibilitatea de a-şi comercializa produsele de artizanat, dar şi gastronomice.

Cuvinte cheie:

cultura , meșter , Festival , Moldova , nunta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
187 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Iserlia, raionul Basarabeasca. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Basarabeasca și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 187 de oameni. Satul Ivanovca a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.