Mergi spre compartimentul: Cultura
29 septembrie 2022, 14:30 Cultura views 1892
Haret: „Au început să vorbească despre noi ca despre moldoveni”
29 septembrie 2022, 14:30 Cultura views 1892

Haret: „Au început să vorbească despre noi ca despre moldoveni”

Regizorul teatrului rus Constantin Haret, în a cărui susținere au loc acum mitinguri împotriva demiterii sale, a vizitat programul Главное, unde a vorbit despre meritele Teatrului Cehov și despre modul în care, în timpul activității sale, arta teatrală moldovenească și-a cîștigat recunoașterea și a fost larg apreciată de spectatorii străini.

"Timp de 12 ani, am făcut multe. Și au început să vorbească despre noi ca moldoveni – în străinătate, în Rusia. Am fost în Macedonia. Spectacolul nostru a cîștigat primul loc la un festival internațional. Rușii au ocupat locul doi, iar bulgarii au ocupat locul trei. Cînd plecăm în străinătate, luăm tricolorul cu noi, iar după reprezentație facem poze cu tricolorul: „Moldovenii – bravo!”. Și cînd am dus la Sankt-Petersburg piesa „Micii biurghezi”, care, apropo, la Gala Premiilor, a obținut premiul ca cel mai bun spectacol dramatic, acolo a fost o sală imensă de oameni, iar organizatorii la final au urcat pe scenă cu o diplomă și au spus: „Ei bine, băieți, ați ridicat ștacheta foarte sus! Nu știm cum vom evolua pe scena voastră." Au spus-o oameni din Sankt Petersburg, care sînt răsfățați de artă, care au văzut mai mult de un teatru. Vorbim despre arta teatrală moldovenească", a spus Haret.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Constantin Haret , Teatrul Cehov

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1550
Populaţia:
2045 mii locuitori

Mateuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Mateuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanţă de 8 km de oraţul Rezina ţi la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2045 de oameni. Satul Mateuţi este menţionat documentar la 3 aprilie 1550.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.