Mergi spre compartimentul: Cultura
11 noiembrie 2021, 15:00 Cultura views 2731
Constantin Haret: Voi repeta după Churchill: «Dacă nu există cultură, pentru ce mai luptăm?»
11 noiembrie 2021, 15:00 Cultura views 2731

Constantin Haret: Voi repeta după Churchill: «Dacă nu există cultură, pentru ce mai luptăm?»

Probabil, azi nu există o sferă care să nu suporte dificultățile create de restricțiile pandemice și de criza economică generală. Totuși, cel mai greu o duc oamenii de cultură. Cum le reușește nu doar să supraviețuiască, ci să mai și atingă înălțimi de creație?

Despre aceasta ne vorbește oaspetele de azi – artistul poporului Constantin Haret, directorul Teatrului dramatic rus de stat în numele lui A.P.Cehov.

În ciuda tuturor restricțiilor pandemice, ați reușit să «răzbateți» cu spectacolele voastre în străinătate. Povestiți-ne pe unde ați fost, și cum a fost .

Noi ne-am început stagiunea teatrală cu numărul 87 foarte activ. La 5 septembrie am inaugurat-o, și deja în octombrie am mers în orașul Nicolaev din Ucraina, la cel de-al Festivalul teatral ХХI . În acest an el a fost consacrat jubileului de 30 de ani ai independență a Ucrainei. Am mers acolo cu spectacolul «Белый кролик, или когда не все дома» montat de Dmitrii Coev. Voi spune cu satisfacție, că dintre cele 20 de spectacole de la festival, al nostru a fost cel mai expresiv. Am adus patru trofee de la Nicolaev. Este vorba despre premiile «Pentru cea mai bună comedie», «Favoritul publicului» - acesta a fost Ghennadii Boiarchin, și alte două premii - «Pentru cel mai bun rol feminin» și «Pentru cele mai bune costume» le-a luat Raisa Hait.

La festivalul din or. Nicolaev. După spectacolul «Белый кролик , или когда не все дома».

Imediat după aceasta am mers într-un al turneu. Teatrul nostru al treilea an consecutiv este invitat la Festivalul internațional de teatru al teatrelor ruse din străinătate. În anii precedenți noi am evoluat pe scena moscovită, da în acest an am fost la Iaroslavl, unde am prezentat premiera noastră – spectacolul «Мещанe» de Gorki.

Am avut parte de o primire foarte bună, eram fericiți să aflăm de la directorul teatrului din Iaroslavl, că au fost cumpărate toate biletele pentru spectacolul nostru. De ce este așa de important? În ajun în Rusia a fost declarat un lockdown parțial, în sală se putea intra doar la prezentarea codului QR sau a testului, unele spectacole erau contramandate, spectatorilor le erau rambursate biletele. Da noi am avut sala plină!

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Constantin Haret , interviu , teatru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
745 locuitori

Vîprova este un sat din cadrul comunei Puțintei, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 745 de oameni. Satul Vîprova a fost menționat documentar în anul 1547.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.