Mergi spre compartimentul: Cultura
09 octombrie 2020, 16:45 Cultura views 3020
Două ansambluri folclorice de la Cojușna ar putea fi lichidate
09 octombrie 2020, 16:45 Cultura views 3020

Două ansambluri folclorice de la Cojușna ar putea fi lichidate

Ansamblurile „Poienița” și „Cojușneanca” ar putea fi lichidate. Despre aceasta anunță fostul deputat Mihai Poiată, care a primit zilele trecute un mesaj din partea unei vecine, care-l informa despre acest lucru.

„Dragă Ilenuță , mi-ai trimis un mesaj nocturn, privat și disperat, iar eu îți răspund cu o scrisoare deschisă în speranța că o vor citi și consilierii primăriei din Cojușna. M-a întristat și pe mine vestea că ansamblurile „Poienița” și „Cojușneanca” ar putea fi lichidate, dar, precum știi, nu mai sînt deputat, nu am relații cu cei de sus și, deci, adresările mele nu ar avea vreun efect – mai ales că am ajuns să fiu un personaj indezirabil pentru guvernanții de azi. Probabil și consilierii din Cojușna ar ridica nedumeriți din umeri dacă ar vedea numele meu pe vreo epistolă adresată lor”, scrie fostul deputat.

Poiată vine cu un îndemn către consilierii din Cojușna, prin care îi îndeamnă să nu se grăbească cu luarea unei asemenea decizii.

„Domnilor consilieri, nu cunosc motivația deciziei de a suspenda activitatea acestor colective artistice, dar consecințele vor fi ireparabile. Nu vă luați pe conștiință această decizie nechibzuită. Ori vreți să fiți blestemați de un sat întreg?!”, mai scrie Mihai Poiată.

Redacția Noi.md a sunat la primăria localității Cojușna pentru a afla detalii. Ni s-a spus că primarul se află în concediu, iar viceprimarul în teren. Contactat telefonic, viceprimarul de Cojușna, Tatiana Boaghe, nu ne-a răspuns pentru o reacție.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ansamblu , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1213 locuitori

Ceadîr este un sat şi comună din raionul Leova. Ceadîr este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Leova și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1213 oameni. Satul Ceadîr a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.