Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 410 Vizualizări

Casa în care a locuit sculptorul Alexandru Plămădeală, lăsată de izbeliște (Foto)


Apelurile oamenilor de cultură de la noi de a salva casa în care a locuit renumitul sculptor moldovean Alexandru Plămădeală nu s-au soldat cu niciun rezultat.

La doi ani de la înaintarea unor demersuri publice privind restaurarea clădirii, aceasta continuă să se afle într-o stare avansată de degradare.

Reporterii portalului Noi.md eu fixat cîteva imagini la fața locului, din care se vede starea dezolantă a clădirii unde a trăit și și-a dezvoltat talentul sculptor, autorul statuii lui Ștefan Cel Mare și Sfînt.

Menționăm că locuința în care a trăit sculptorul Alexandru Plămădeală se află chiar în inima capitalei, pe strada București 52. Casa se află în proprietate privată, însă autoritățile vorbeau anterior despre intenția de a o reabilita și readuce în patrimoniul național la țării.

Cuvinte cheie:

casa , Alexandru Plămădeală

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mihălaşa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1350 locuitori

Mihălaşa este un sat din cadrul oraşului Teleneşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 1 km de oraşul Teleneşti şi la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1350 de locuitori. Satul Mihălașa a fost menționat documentar în anul 1588.

Citeşte mai departe