Mergi spre compartimentul: Cultura
24 decembrie 2019, 11:30 Cultura views 3155
Proiectul psiho-pedagogic „O țară independentă” a fost prezentat la Baku (Foto)
24 decembrie 2019, 11:30 Cultura views 3155

Proiectul psiho-pedagogic „O țară independentă” a fost prezentat la Baku (Foto)

La Baku, Azerbadjan, a avut loc prezentarea proiectului psiho-pedagogic „O ŢARĂ INDEPENDENTĂ" organizat de Federația Internațională Antidrog „FIA".

Scopul principal al acestui proiect este prevenirea comportamentelor problematice la copiii de vîrsta preşcolară şi cei din clasele primare prin intermediul basmelor terapeutice: „În căutarea fericirii pierdute" (poveste pentru prevenirea consumului de droguri), „Ghetuța și Papucel" (poveste pentru prevenirea dependenței de jocurile pe calculator), „Ursulețul Marmi" (poveste pentru cultivarea simțului măsurii), „Căpcăun cel Fioros" (poveste pentru prevenirea apariției sentimentului de frică) și „Pe urmele infractorului" (poveste pentru corectarea comportamentului agresiv), scrise de Mircea Grecu și Jana Grecu.

La eveniment au participat: Leyla Alyieva, vicepreşedinte al Fundaţiei „Heydar Aliyev" din Azerbaidjan, Emin Agalarov - vicepreședinte al Companiei „Crocus Group", cîntăreț, autor și compositor din Azerbaidjan, Nikita Lușnikov – Președinte al Uniunii Naționale Antidrog din Federația Rusă, precum alţi reprezentanţi ai autorităţilor statului şi societăţii civile din Azerbaidjan, din Federația Rusă şi din Republica Moldova.

R.Moldova a fost reprezentată de Mircea Grecu, președinte al Centrului Internaţional de Prevenire şi Informare în Domeniul Adicţiilor din țara noastră.

În cadrul discuțiilor, Viceministrul Educației Firudin Gurbanov, a dat asigurări că va sprijini implementarea proiectului în Republica Azerbaidjan.

Menționăm că în perioada septembrie 2015 – noiembrie 2019, peste 30000 de copii din 308 instituţii de învăţămînt din Chişinău, Căușeni, Bălţi, Edineţ, Briceni, Comrat, Tiraspol (Republica Moldova), Sankt-Petersburg, Krasnodar (Federaţia Rusă), Bucerești, Suceava (Romînia) și Lvov (Ucraina) au participat la proiectul internațional „O ŢARĂ INDEPENDENTĂ".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

carte , copii , Azerbaidjan

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1457
Populația:
525 locuitori

Pîrliţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pîrliţa și Vanţina. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Soroca și la 153 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 525 de oameni. Satul Pîrlița a fost menționat documentar în anul 1457.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.