Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 1275 Vizualizări

La Chișinău va avea loc etapa finală a Concursului Bătălia cărților


Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu" organizează etapa finală a Concursului de lectură Bătălia cărților, ediția a V-a, scrie Noi.md.

Aceasta va avea loc la Biblioteca Centrală a BM „B.P. Hasdeu" (bd. Ștefan Cel Mare și Sfînt, 148) pentru ambele categorii de vîrstă:

Sîmbătă, 7 decembrie, ora 11:00 – segmentul adolescenți (15-18 ani);

Duminică, 8 decembrie, ora 11:00 – segmentul copii (11-14 ani).

Evenimentul va cuprinde cîteva etape, în cadrul cărora concurenții finaliști vor prezenta pledoaria Convinge-mă să citesc!, susținînd cartea preferată din lista recomandată și vor răspunde la întrebări adresate de juriu, format din scriitori, critici literari, bibliotecari, dar și de public.

Participantul, care va prezenta mai argumentat cea mai interesantă carte, din punctul lui de vedere, și va răspunde cel mai bine și mai convingător la întrebări va deveni Cititorul anului 2019.

Juriul va mai acorda premii pentru Cititorul anului, creativ, exeget, pro activ, iar toți finaliștii vor avea parte de diplome și surprize.

Concursul are drept scop stimularea lecturii și promovarea valorilor literare în rîndul copiilor și adolescenților și s-a desfășurat în perioada martie - noiembrie 2019.

Cuvinte cheie:

carte , literatura , concurs

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vărăncău

Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1714 locuitori

Vărăncău este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia-Cremene, Vărăncău și Slobozia-Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Soroca și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1714 oameni. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1607.

Citeşte mai departe