Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 457 Vizualizări

La Chișinău va avea loc etapa finală a Concursului Bătălia cărților


Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu" organizează etapa finală a Concursului de lectură Bătălia cărților, ediția a V-a, scrie Noi.md.

Aceasta va avea loc la Biblioteca Centrală a BM „B.P. Hasdeu" (bd. Ștefan Cel Mare și Sfînt, 148) pentru ambele categorii de vîrstă:

Sîmbătă, 7 decembrie, ora 11:00 – segmentul adolescenți (15-18 ani);

Duminică, 8 decembrie, ora 11:00 – segmentul copii (11-14 ani).

Evenimentul va cuprinde cîteva etape, în cadrul cărora concurenții finaliști vor prezenta pledoaria Convinge-mă să citesc!, susținînd cartea preferată din lista recomandată și vor răspunde la întrebări adresate de juriu, format din scriitori, critici literari, bibliotecari, dar și de public.

Participantul, care va prezenta mai argumentat cea mai interesantă carte, din punctul lui de vedere, și va răspunde cel mai bine și mai convingător la întrebări va deveni Cititorul anului 2019.

Juriul va mai acorda premii pentru Cititorul anului, creativ, exeget, pro activ, iar toți finaliștii vor avea parte de diplome și surprize.

Concursul are drept scop stimularea lecturii și promovarea valorilor literare în rîndul copiilor și adolescenților și s-a desfășurat în perioada martie - noiembrie 2019.

Cuvinte cheie:

carte , literatura , concurs

Localităţile Moldovei şi diasporei

Rădeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1741 locuitori

Rădeni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Rădeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Călărași și la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1741 de oameni. Satul Rădeni a fost menționat documentar în anul 1437.

Citeşte mai departe