Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 1386 Vizualizări

Regizorul moldovean a obținut Marele Premiu la Ethos Film Fest 2019


Regizorul moldovean Dumitru Grosei a obținut Marele Premiu la prima ediție a Ethos Film Fest 2019, pentru filmul intitulat „Călărași – Un ținut la poarta raiului”. Evenimentul s-a desfășurat la Bistrița, în perioada 4 – 6 noiembrie, iar filmul regizorului moldovean a concurat cu alte 40 de filme etnografice realizate în 21 de ţări din întreaga lume.

Festivalul îşi propune descoperirea şi punerea în valoare a producţiilor de film şi fotografie cu tematică etnografică, avînd ca scop principal cercetarea, promovarea şi valorificarea specificului cultural etnografic local, naţional şi internaţional.

Filmul va mai avea în curînd 2 proiecții importante la Festivalul Filmului European, dedicat Conservării Patrimoniului Cultural la Baku, unde prezența regizorului va fi posibilă cu susținerea Centrului Național al Cinematografiei din Moldova și la Atena, unde proiecția este organizată de Asociația Doremi.

 

Menționăm că din iulie 2018 pînă acum, filmul „Călărași – un ținut la poarta raiului”, a adunat 23 de selecții și 6 premii în țări ca: SUA, Rusia, Italia, Grecia, Olanda, România, India, Letonia, Iran, Iraq, Azerbaidjan, Bosnia – Herțegovina și Brazilia.

Cuvinte cheie:

regizor , Festival , Cinematografie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Truşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
7546 locuitori

Truşeni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Truşeni şi Dumbrava. Localitatea se află la distanța de 14 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7546 locuitori. Satul Trușeni a fost menționat documentar în anul 1545.

Citeşte mai departe