Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 396 Vizualizări

Expoziția lui Iurie Canașin în imagini video


O expoziție personală de sculptură și grafică cu genericul ”Drumul spre sine” a artistului plastic Iurie Canașin, Artist al Poporului, deținător al ”Ordinului Republicii”, laureat al Premiului Național, a fost vernisată joi, 19 septembrie, la Centrul ”C. Brîncuși” din Chișinău, cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la naștere.

Echipa noi.md vă invită să vedeți mai multe imagini video de la frumoasa expoziție. De menționat că aceasta poate fi vizitată pînă în data de 6 Octombrie.

Iurie Canașin s-a născut la 27 septembrie 1939, în stația Raceika, Sîzrani, regiunea Samara, Federația Rusă, într-o familie de reprimați. Abia în anul 1953 i se permite să revină în Republica Moldova. Și-a făcut studiile la Școala coregrafică din Nijni Novgorod, Rusia, Școala de meserii nr. 1 din Chișinău (1955-1956), Colegiul Republican de Arte Plastice ”A. Plămădeală” (1957-1962) și Școala Superioară de Arte Plastice (fosta Stroganov) din Moscova (1962-1968). Este doctor în filosofie, profesor universitar, academician. A fost distins cu ”Ordinul Republicii”, cu Ordinul ”Steaua Romîniei”, iar în 2019 i-a fost acordat Premiul Național.

Cuvinte cheie:

expoziție , sculptor

Localităţile Moldovei şi diasporei

Şerpeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
3585 locuitori

Şerpeni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Şerpeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Şerpeni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Anenii Noi şi la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3585 de oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează dina nul 1517.

Citeşte mai departe