Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 16381 Vizualizări

Adormirea Sfintei Ana

Astăzi creștinii ortodocși pomenesc adormirea Sfintei Ana, maica Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Maria. Sfînta Ana, care prin harul lui Dumnezeu deveni bunica dupa  trup a lui Iisus Hristos, se tragea din neamul lui Levi, ultima nascută a marelui Preot Matan  și a sotiei  sale Maria. Ana s-a cununat cu înțeleptul Ioachim din Galileia și a născut pe Maria Prea Sfînta Maica Domnului.

Dupa ce a născut pe Maica Domnului, Sfînta Ana si-a petrecut restul vietii sale în post, rugăciune și faceri de bine celor lipsiți, asteptînd să se îndeplinească ceea ce promisese Dumnezeu. Și-a dat sufletul în pace în mîinile lui Dumnezeu la vîrsta de 69 de ani. 

Cuvinte cheie:

biserica , religie , sarbatoare

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ţambula

Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
611 locuitori

Ţambula este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.81 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.32 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pălăria, Octiabriscoe și Ţambula. Satul Țambula se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1898.

Citeşte mai departe