Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 6189 Vizualizări

Portalul Moldovenii.md i-a ajutat pe creatorii filmului "Ștefan cel Mare" (Video)


Pentru pregătirea filmului documentar "Ștefan cel Mare", creatorii acestuia au folosit informații de pe portalul moldovenii.md, pe care îl consideră o resursă foarte utilă și importantă, pentru studierea istoriei și culturii țării noastre.

Elena Leviţkaia-Pahomova, scenarista filmului documentar "Ștefan cel Mare", a relatat despre acest lucru într-un interviu.

"Bineînţeles că am folosit informațiile de pe portalul Moldovenii.md, deoarece acesta a este realizat foarte temeinic, tocmai de istorici, specializați în Evul Mediu. Pe site sînt o mulțime de informații utile și, totodată, este şi o cronologie foarte comodă", a menţionat ea.

Premiera filmului documentar "Ştefan cel Mare" va avea loc pe 10 decembrie. Filmul va putea fi văzut pentru prima dată pe canalul NTV Moldova, pe data de 10 decembrie, la ora 20:00. Apoi urmează ca filmul să fie difuzat de mai multe canale de televiziune, de diferite canale media și pe internet.

Potrivit comunicatului emis mai devreme de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, acest film, filmat în cadrul programului de manifestări științifice și culturale, dedicate Marelui Domnitor, este o continuare logică a ciclului de filme "Istoria Moldovei", realizat în anul 2017 şi prezintă o poveste documentară despre viața și dragostea, lupta, triumful, credința și perseverența marelui conducător al Moldovei. Durata filmului este de 45 de minute.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mihailovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
330 locuitori

Mihailovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Florești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 330 de oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1897.

Citeşte mai departe