Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 6504 Vizualizări

Portalul Moldovenii.md i-a ajutat pe creatorii filmului "Ștefan cel Mare" (Video)


Pentru pregătirea filmului documentar "Ștefan cel Mare", creatorii acestuia au folosit informații de pe portalul moldovenii.md, pe care îl consideră o resursă foarte utilă și importantă, pentru studierea istoriei și culturii țării noastre.

Elena Leviţkaia-Pahomova, scenarista filmului documentar "Ștefan cel Mare", a relatat despre acest lucru într-un interviu.

"Bineînţeles că am folosit informațiile de pe portalul Moldovenii.md, deoarece acesta a este realizat foarte temeinic, tocmai de istorici, specializați în Evul Mediu. Pe site sînt o mulțime de informații utile și, totodată, este şi o cronologie foarte comodă", a menţionat ea.

Premiera filmului documentar "Ştefan cel Mare" va avea loc pe 10 decembrie. Filmul va putea fi văzut pentru prima dată pe canalul NTV Moldova, pe data de 10 decembrie, la ora 20:00. Apoi urmează ca filmul să fie difuzat de mai multe canale de televiziune, de diferite canale media și pe internet.

Potrivit comunicatului emis mai devreme de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, acest film, filmat în cadrul programului de manifestări științifice și culturale, dedicate Marelui Domnitor, este o continuare logică a ciclului de filme "Istoria Moldovei", realizat în anul 2017 şi prezintă o poveste documentară despre viața și dragostea, lupta, triumful, credința și perseverența marelui conducător al Moldovei. Durata filmului este de 45 de minute.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Negureni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
2860 locuitori

Negureni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dobruşa, Negureni și Chersac. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Teleneşti şi la 83 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2860 de oameni. Satul Negureni a fost menționat documentar în anul 1660.

Citeşte mai departe