Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 5255 Vizualizări

A fost lansat un promo al documentarului ”Ștefan cel Mare” (Video)


În cadrul festivității de totalizare a Anului lui Ștefan Cel Mare și Sfînt, a fost prezentat un promo al filmului documentar "Ștefan cel Mare", realizat la inițiativa președintelui Igor Dodon.

Potrivit șefului statului, filmul reprezintă o continuare logică a ciclului "Istoria Moldovei", turnat în anul 2017, și este o relatare documentară despre viața și dragostea, lupta și triumful, credința și statornicia marelui conducător al Moldovei.

Au fost anunțate condițiile în care migranții moldoveni din Rusia vor putea fi amnistiați

Durata totală a filmului este de 45 de minute. Igor Dodon a anunțat că filmul va putea fi vizionat, în premieră, la postul de televiziune NTV Moldova, pe 10 decembrie, ora 20:00. Ulterior va fi difuzat la cîteva posturi TV, diferite canale media și cu acces public pe internet.

„Sînt convins că, la fel ca și cele trei epizoade ale peliculei "Istoria Moldovei", documentarul "Ștefan cel Mare" va fi perceput pozitiv de către cetățenii țării și va avea o audiență maximă", a declarat Igor Dodon.

Cuvinte cheie:

Stefan cel Mare , film

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lipovanca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1874
Populația:
124 locuitori

Lipovanca este un sat din cadrul comunei Bilicenii Noi, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Sîngerei și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 124 de oameni. Satul Lipovanca a fost menționat documentar în anul 1874.

Citeşte mai departe