Mergi spre compartimentul: Cultura
31 octombrie 2018, 11:31 Cultura views 10468
Zilele culturii japoneze, marcate la Biblioteca Națională
31 octombrie 2018, 11:31 Cultura views 10468

Zilele culturii japoneze, marcate la Biblioteca Națională

Zilele culturii japoneze au fost marcate în cadrul Bibliotecii Naționale în perioada 28-30 octombrie. Instituția a organizat trei ateliere de creație și o expoziție, pentru a prezenta cultura japoneză.

Marți, 30 octombrie, în încheierea activităților dedicate Zilelor culturii japoneze, a fost desfășurat atelierul de creație „Komono". Participanții au confecționat manual, din stofă, obiecte de dimensiuni mici. Este vorba de jucării, broșe, hăinuțe, gentuțe etc. „Este ceva specific japonezilor să fie confecționate lucruri mici din resturile rămase în urma confecționării lucrurilor de mari dimensiuni", a spus actrița Galina Roșca, participantă la atelierul de creație.

Natalia Stratan, elevă în clasa a VII-a, a spus că a venit să participe la atelierul de creație pentru a cunoaște mai îndeaproape cultura japoneză, care are ceva specific, ceva ce alt popor nu are. „Aceste lucruri mărunte pe care le confecționăm pot fi utilizate în decor, în cadrul unor expoziții, broșele pot fi purtate", a spus eleva.

Zilele culturii japoneze au fost deschise la Biblioteca Națională sîmbătă, 27 octombrie, cu atelierul de creație „Ikebana", în cadrul căruia participanții au creat compoziții din flori vii. Duminică, 28 octombrie, a fost organizat atelierul de creație „Sumi-e". Participanții au învățat să picteze în stil japonez. În perioada 27-30 octombrie, a fost desfășurată o Expoziție de Ikebana Ikenobo.

Intrarea și participarea la toate activitățile a fost gratuită.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

cultura , Japonia , biblioteca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
1150 locuitori

Rediul Mare este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Rediul Mare este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dondușeni și la 228 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1150 de oameni. Satul Rediul Mare a fost menționat documentar în anul 1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.