Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 5537 Vizualizări

Film în aer liber în capitală


Mai mulţi tineri din Capitală au mers, aseară, la Muzeul Naţional de Istorie, pentru a privi un film sub clar de lună. Acolo a fost instalat un ecran uriaş, iar cinefilii au venit la eveniment cu pături și cu dispoziție bună.

Tinerii au vizionat comedia "O dorință de Crăciun", o producție realizată în anul 1950.

Pelicula a fost rulată în cadrul festivalului "Noaptea filmelor sub stele". Aceasta era în limba originală, dar cu subtitrări în limba de stat. Organizatorii spun că vor să promoveze astfel filmele bune.

Cei prezenţi au rămas încîntaţi.

Biletul costă doar 20 de lei. În această seară, vizitatorii vor urmări filmul rusesc "Briliantovaia ruka" ecranizat în 1969, iar mîine - pelicula "Royal Wedding" turnată în 1951.

Cuvinte cheie:

Chisinau , Cinematografie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Briceni

Statut:
Oraş
Prima atestare:
1562
Populația:
8765 locuitori
Logo

Briceni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Briceni. Amplasat în valea formată de rîuleţele Lopatnic şi Vilia, la frontieră cu Ucraina, oraşul Briceni este situat la o distanţă de 230 km nord de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 8765 de oameni. Prima atestare a localităţii Briceni datează din anul 1562, la acea dată fiind un mic sătuc cu numele Adicăuţi din ţinutul Hotin, pe care Despot vodă îl dăruia lui Vartic.

Citeşte mai departe