Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 5714 Vizualizări

O asociaţie obştească "luptă" pentru lectură


Peste 500 de cărţi, multe aduse din România, au fost împărţite gratis de o asociaţie obştească, în cadrul unui eveniment în Parcul Valea Morilor. Unii pasionaţi de lectură au făcut şi schimb de volume.

Oamenii au avut de ales de la cărţi pentru copii la literatură clasică, ediţii ştiinţifice sau chiar cărţi fantastice.

"Doar am văzut evenimentul şi zic sunt obligat să fiu prezent la această minunată desfăşurare. Ar trebui organizate mai des aşa evenimente"

"E o oportunitate bună gratuit să iei nişte cărţi noi. De asemenea la astfel de evenimente poţi să cauţi şi cărţi mai vechi, pe care nu le mai găseşti în librării sau biblioteci"

"Am găsit această carte, "Cei nouă dragoni" şi am fost impresionat mult de titlu pentru că îmi place lumea fantastică"

Potrivit organizatorilor, scopul evenimentului este de a spori interesul oamenilor faţă de cărţi.

"Sînt donate de oameni care au biblioteci destul de impunătoare şi sunt cărţi gata citite care urmează a fi schimbate pe altele sau pur şi simplu sunt donate", a spus Maxim Voitcov, organizator.

"Ideea evenimentului este de a aduce o carte în schimb, pentru ca să putem promova şi în alte raioane acest obicei. Sperăm să avem persoane dornice de a dona cât mai multe cărţi pentru a putea promova lectura în raioanele chiar şi cele mai îndepărtate", a afirmat Otilia Dascăl, coordonator Tinerii Moldovei.

Evenimentul a ajuns la cea de-a treia ediţie.

Cuvinte cheie:

carte , tineret

Localităţile Moldovei şi diasporei

Glodeni

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1673
Populația:
10465 locuitori

Glodeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Glodeni. Amplasat în nord-vestul republicii, în lunca Prutului, oraşul Glodeni este situat la o distanţă de 168 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 10465 de locuitori. Prima menţiune documentară a satului Glodeni dateză din anul 1673.

Citeşte mai departe