Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 4912 Vizualizări

A fost lansat concursul proiectelor culturale 2019


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a inițiat astăzi concursul pentru co-finanţarea din bugetul de stat a proiectelor culturale ale asociaţiilor obşteşti pentru anul 2019.

Cuantumul total al alocaţiilor bugetare prevăzute pentru concurs constituie 5 mln de lei.

Proiectele culturale vor fi elaborate conform Regulamentului cu privire la modul de finanţare din bugetul de stat a proiectelor culturale desfăşurate de asociaţiile obşteşti, aprobat prin Hotărîrea de Guvern nr. 834 din 8 octombrie 2014.

Organizațiile interesate vor completa un formular de participare, la care vor anexa toate documentele necesare, dosarul urmând a fi depus on-line, fără înregistrare-autentificare și logare, accesînd următorul link: https://mecc.gov.md/ro/content/proiecte-culturale-2

Dosarele pot fi depuse pînă la 15 octombrie curent.

Potrivit secretarului de stat pentru cultură al ministerului sus-numit, Andrei Chistol, acest concurs are drept scop de a susţine proiectele culturale de interes naţional, general şi comunitar, implementate de către uniunile de creaţie şi alte organizaţii obşteşti.

În 2018, peste 90 de proiecte culturale, desfăşurate de asociaţiile obşteşti, vor beneficia de finanţare din bugetul de stat în sumă totală de patru milioane lei.

Cuvinte cheie:

concurs , proiect , cultura

Localităţile Moldovei şi diasporei

Crocmaz

Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
3002 locuitori

Crocmaz este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Crocmaz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Ștefan Vodă și la 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3002 oameni. Satul Crocmaz a fost menționat documentar în anul 1595.

Citeşte mai departe