Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 3736 Vizualizări

Gheorghe Mustea urmează să lanseze o importantă operă muzicală (Foto)


Reporterii Noi.md au fost în atelierul compozitorului și au reușit să surpindă imagini cu această operă prețioasă pentru cultura neamului nostru.

Potrivit maestrului, lansarea operei este prevăzută în contextul desfășurării în 2018 al anului lui "Ștefan cel Mare".

Opera, reprezintă o muncă colosală făcută de Gheorghe Mustea pe parcursul a cel putin 16 ani, iar asta pentru că a început să lucreze asupra ei încă la începutul anilor 2000.

De menționat că Gheorghe Mustea este director artistic și prim-dirijor al Orchestrei Simfonice Naționale a Companiei Publice „Teleradio-Moldova", academician al AȘM, profesor universitar, Artist al Poporului, laureat al Premiilor de Stat și Național al RM, cavaler al Ordinului Republicii.

Reamintim că Președintele țării a aprobat Programul de acțiuni consacrate Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei, marcat în 2018.

Planul conține 50 de acțiuni, printre care: expoziții, conferințe științifice, competiții sportive, editarea lucrărilor științifice și de popularizare, concerte, producerea filmelor, organizarea de concursuri tematice. Activitățile vor fi desfășurate în toate localitățile din țară, în orașele de peste hotare unde sînt concentrați mulți moldoveni, precum și în cadrul misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova în lume.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Scumpia

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
3308 locuitori

Scumpia este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Scumpia, Hîrtop și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Fălești și la 140 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3308 oameni. Satul Scumpia a fost menționat documentar la începutul secolului al XVII-lea.

Citeşte mai departe