Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 5825 Vizualizări

La Chișinău va fi inaugurat un mini-monument Micului Prinț


În Parcul Valea Morilor din Capitală urmează să fie inaugurat un nou mini-monument: figurina de bronz a Micului Prinț. Evenimentul de inaugurare urmează să aibă loc vineri.

Mini-monumentul va fi instalat pe gardul lacului Valea Morilor. În locul bilei decorative pierdute va apărea asteroidul B 612 și locuitorul său – Micul Prinț. Chișinăul va obține o atracție turistică de mărimea unei planete... fie și uneia minuscule. Sculptura are înălțimea de doar 1 centimetrii.

Monumentul este ușor de găsit: de pe strada principală a parcului (str. Gheorghe Alexandrescu), imediat după pod, coborîți pe traseul pietonal, plasat de-a lungul lacului. Numărați bilele de pe gard — Micul Prinț vă va aștepta pe cea de-a 23 bilă (dacă e să numărăm de la pod).

Inaugurarea oficială va avea loc vineri pe 10 august, la ora 18:30.

Cuvinte cheie:

Arhitectura , monument , Valea Morilor

Localităţile Moldovei şi diasporei

Semionovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
44 locuitori

Semionovca este un sat din cadrul comunei Mingir, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 58 km de orașul Hîncești și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 44 de locuitori. Satul Semionovca a fost întemeiat în anul 1930.

Citeşte mai departe