Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 5273 Vizualizări

La Chișinău va fi inaugurat un mini-monument Micului Prinț


În Parcul Valea Morilor din Capitală urmează să fie inaugurat un nou mini-monument: figurina de bronz a Micului Prinț. Evenimentul de inaugurare urmează să aibă loc vineri.

Mini-monumentul va fi instalat pe gardul lacului Valea Morilor. În locul bilei decorative pierdute va apărea asteroidul B 612 și locuitorul său – Micul Prinț. Chișinăul va obține o atracție turistică de mărimea unei planete... fie și uneia minuscule. Sculptura are înălțimea de doar 1 centimetrii.

Monumentul este ușor de găsit: de pe strada principală a parcului (str. Gheorghe Alexandrescu), imediat după pod, coborîți pe traseul pietonal, plasat de-a lungul lacului. Numărați bilele de pe gard — Micul Prinț vă va aștepta pe cea de-a 23 bilă (dacă e să numărăm de la pod).

Inaugurarea oficială va avea loc vineri pe 10 august, la ora 18:30.

Cuvinte cheie:

Arhitectura , monument , Valea Morilor

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chircăieşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1796
Populația:
3523 locuitori

Chircăieşti este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Chircăieşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Chircăieşti este situat la o distanţă de 15 km de oraşul Căuşeni şi la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3523 de oameni. Satul Chircăieşti a fost întemeiat în anul 1796.

Citeşte mai departe