Ultimele ştiri -
Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 4979 Vizualizări

La Chișinău va fi inaugurat un mini-monument Micului Prinț


În Parcul Valea Morilor din Capitală urmează să fie inaugurat un nou mini-monument: figurina de bronz a Micului Prinț. Evenimentul de inaugurare urmează să aibă loc vineri.

Mini-monumentul va fi instalat pe gardul lacului Valea Morilor. În locul bilei decorative pierdute va apărea asteroidul B 612 și locuitorul său – Micul Prinț. Chișinăul va obține o atracție turistică de mărimea unei planete... fie și uneia minuscule. Sculptura are înălțimea de doar 1 centimetrii.

Monumentul este ușor de găsit: de pe strada principală a parcului (str. Gheorghe Alexandrescu), imediat după pod, coborîți pe traseul pietonal, plasat de-a lungul lacului. Numărați bilele de pe gard — Micul Prinț vă va aștepta pe cea de-a 23 bilă (dacă e să numărăm de la pod).

Inaugurarea oficială va avea loc vineri pe 10 august, la ora 18:30.

Cuvinte cheie:

Arhitectura , monument , Valea Morilor

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tocuz

Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
4442 locuitori

Tocuz este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Tocuz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Căușeni și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4442 de oameni. Satul Tocuz a fost menționat documentar în anul 1769.

Citeşte mai departe