Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 5534 Vizualizări

La Chișinău va fi inaugurat un mini-monument Micului Prinț


În Parcul Valea Morilor din Capitală urmează să fie inaugurat un nou mini-monument: figurina de bronz a Micului Prinț. Evenimentul de inaugurare urmează să aibă loc vineri.

Mini-monumentul va fi instalat pe gardul lacului Valea Morilor. În locul bilei decorative pierdute va apărea asteroidul B 612 și locuitorul său – Micul Prinț. Chișinăul va obține o atracție turistică de mărimea unei planete... fie și uneia minuscule. Sculptura are înălțimea de doar 1 centimetrii.

Monumentul este ușor de găsit: de pe strada principală a parcului (str. Gheorghe Alexandrescu), imediat după pod, coborîți pe traseul pietonal, plasat de-a lungul lacului. Numărați bilele de pe gard — Micul Prinț vă va aștepta pe cea de-a 23 bilă (dacă e să numărăm de la pod).

Inaugurarea oficială va avea loc vineri pe 10 august, la ora 18:30.

Cuvinte cheie:

Arhitectura , monument , Valea Morilor

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bosca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
72 locuitori

Bosca este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dubăsari și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Bosca alcătuia 72 de oameni în anul 2012. Satul Bosca a fost menționat documentar în anul 1886.

Citeşte mai departe