Mergi spre compartimentul: Cultura
22 iunie 2018, 14:45 Cultura views 8525
Festivalul Internațional ”Nopțile pianistice” se va desfășura la Chișinău și Tiraspol
22 iunie 2018, 14:45 Cultura views 8525

Festivalul Internațional ”Nopțile pianistice” se va desfășura la Chișinău și Tiraspol

Cea de-a XVI-a ediție a Festivalului International "Nopțile pianistice din Moldova - Marea Neagră", care are loc în perioada 21 iunie-6 iulie, se va desfășura la Chișinău și Tiraspol, unde vor fi susținute cinci concerte.

Evenimentul este organizat de Alianța Franceză din Moldova și Ambasada Franței la Chișinău. Potrivit organizatorilor, lansat cu 16 ani în urmă la inițiativa Alianței Franceze din Moldova, a directorului Festivalului omonim din Aix-en-Provence (Franța) Michel Bourdoncle și a cunoscutului dirijor Valentin Doni, Festivalul se bucură de un succes și de o notorietate excelentă.

Festivalul va fi inaugurat astăzi, la ora 19.00, în cea mai lungă zi a anului și de ziua muzicii europene, la Sala cu Orgă din Chișinău, cu un concert de muzică franceză și muzică de film. Pe scenă va evolua Orchestra Națională de Cameră, dirijată de compozitorul și pianistul francez Laurent Couson și pianistul moldovean Stanislav Jar. În program – muzică de Maurice Ravel, Camille Saint-Saëns, Georges Bizet dar și muzică de film.

Miercuri 27 iunie, ora 19.00, la Sala cu Orgă va avea loc un concert susținut de Orchestra Națională de Cameră, dirijată de Valentin Doni (R. Moldova/România) și soliștii Natalia Ceaicovschi (vioară, Italia), Cristian Florea (violoncel), Valentin Doni (contrabas), Claudia Prereș (pian, Franța), Ecaterina Baranov (R. Moldova/Franța), Georges Pudmacher (pian, Franța) ș.a. Ei vor interpreta muzică de Franz Schubert, Ludwig van Beethoven, Camille Saint-Saëns, Raurice Ravel și Paul Ducas.

Festivalul va continua la Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici" cu două concerte, susținute de Orchestra Simfonică a instituției, dirijată de Valentin Doni și Mihail Agafița, care vor avea loc pe 30 iunie și pe 4 iulie.

Cea de-a XVI-a ediție a Festivalului International "Nopțile pianistice din Moldova - Marea Neagră" se va încheia pe 6 iulie, la Tiraspol, unde va fi prezentat un concert cu participarea Orchestrei Naționale de Cameră a R. Moldova, Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale, Quartetului Național de corzi și a Orchestrei Simfonice din Tiraspol.

Cuvinte cheie:

Transnistria , Chisinau , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
19 locuitori

Dimitrova este un sat din cadrul comunei Crasnencoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Rîbnița și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Dimitrova alcătuia 19 oameni în anul 2011. Satul Dimitrova a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.