Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 4039 Vizualizări

CINEMATOGRAFUL DE SEARĂ - VOM FI ÎMPREUNĂ. O ISTORIE ROMANTICĂ


Descriere: O istorie romantică". Filmul este destinat, în primul rînd, tinerilor. Pelicula a fost realizată cu aplicarea tehnologiilor computerizate și conţine cinci episoade a cîte 10 minute. Fiecare episod este o istorie aparte: epoca lui Ştefan cel Mare, evenimentele din perioada lui Dimitrie Cantemir, aflarea lui Alexandr Puşkin la Chişinău, fapta eroică a poporului sovietic în Marele Război pentru Apărarea Patriei şi era cosmică.

Regizor: Igor Circov-Ghibu, Igor Mironic

Reamintim, că mai multe informații despre Istoria cinematografiei moldoveneştiSpeciile şi genurile cinematografieiFilmul televizatCineaştii moldoveniPersonalităţi ale cinematografiei puteţi găsi la compartimentul Cultura al proiectului moldovenii.md

Cuvinte cheie:

cinematograf , Cinematografie , film

Localităţile Moldovei şi diasporei

Terebna

Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1517 locuitori

Terebna este un sat şi comună din raionul Edineţ. Terebna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și la  220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1517 oameni. Prima mențiune documentară a Terebnei datează din 17 aprilie 1429, fiind pomenită în actul de danie  a satelor Zubricăuți și Ivancăuți către Radu grămătic.

Citeşte mai departe