Mergi spre compartimentul: Cultura
16 noiembrie 2016, 12:41 Cultura views 5413
La Ambasada Ungariei a fost vernisată o expoziţie a unei pictoriţe din RM
16 noiembrie 2016, 12:41 Cultura views 5413

La Ambasada Ungariei a fost vernisată o expoziţie a unei pictoriţe din RM

O expoziţie sub genericul „Caleidoscop" a artistului plastic Irina Kara a fost vernisată astăzi la Galeria de Artă a Ambasadei Ungariei la Chişinău.

Expoziţia cuprinde 35 de lucrări realizate de autoare în ultimii ani.

În alocuțiunea sa, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, Mátyás Szilágyi, a menţionat că ambasada a colaborat cu Irina Kara în cadrul expoziţiei artiştilor plastici din Republica Moldova la Galeria Vigado, Budapesta, în primăvara acestui an.

„Munca asiduă, talentul şi dedicaţia au ajutat-o pe artistă să se integreze perfect în conceptul expoziţiei „Arta în Moldova: Exprimare prin diversitate (pictură, grafică, ceramică". Irina Kara experimentează în permanenţă. Aceasta este explicaţia pentru diversitatea de picturi pe care le puteţi vedea astăzi - peisaje clasice, natură statică, lucrări abstracte", a constatat Mátyás Szilágyi.

Solicitată de MOLDPRES, Irina Kara a afirmat că aceasta este cea de-a şasea expoziţie personală, pe care o prezintă în faţa publicului. Totodată, a precizat ea, a participat la mai multe expoziţii de grup din ţară şi de peste hotare.

Irina Kara s-a născut în oraşul Chişinău. În 2001 a absolvit Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea de Arhitectură. Irina Kara are lucrări în colecţii private din Republica Moldova, Germania, Marea Britanie, Italia, Israel, Rusia, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Ucraina.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

pictor , expoziție , ambasada , Ungaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1529 locuitori

Ghetlova este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Noroceni, Ghetlova și Hulboaca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Orhei și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1529 de oameni. Satul Ghetlova a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.