Mergi spre compartimentul: Cultura
29 septembrie 2016, 11:55 Cultura views 5503
„Nocturna bibliotecilor” te invită să-ți cunoști cărțile
29 septembrie 2016, 11:55 Cultura views 5503

„Nocturna bibliotecilor” te invită să-ți cunoști cărțile

Petrece o noapte la bibliotecă și participă la expoziții, prezentări de carte, precum și la întîlniri cu poeții. Acest lucru va fi posibil în cadrul evenimentului - Nocturna Bibliotecilor, ediția 2016, o tradiție longevivă și de mare succes în ultimii ani.

Evenimentul se va desfășura în seara/noaptea dinspre 30 septembrie spre 1 octombrie și va include: întîlnire cu personalități (scriitori, artiști, istorici, cercetători, profesori, bibliotecari, jurnaliști, oameni de cultură), evocări, lecturi publice; lansări şi prezentări de carte.

De asemenea, cititorii vor putea participa la: expoziții de carte/publicaţii (cu vînzare) cu implicarea unor importante edituri şi expoziţii de pictură, grafică, sculptură, fotografie; miniconferinţe, prelegeri; omagii unor personalităţi; recitaluri de poezie; program artistic oferit de artişti consacraţi, elevi şi studenţi; artă decorativă şi arta aranjamentelor florale.

Oaspeții vor mai avea parte de surprize precum: proiecţii şi prezentări de filme; concursuri cu premii de cărţi/materiale oferite de biblioteci, editurile participante, autori, sponsori; vizitarea bibliotecii şi alte. Startul activităţilor preconizate urmează să se desfăşoare începînd cu ora 18:00.

Vă reamintim, că biblioteca electronică a site-ului www.moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria, cultura și civilizația Moldovei din cele mai vechi timpuri pînă în prezent.

Un motor de căutare avansată le oferă vizitatorilor acces la această bibliotecă bogată, ce conţine diferite informaţii la temele site-ului, inclusiv şi la cele referitoare la: muzică, film, literatură, artă, obiceiuri, bucătărie, natură, arhitectură și alte aspecte din trecutul și prezentul Moldovei.

Informaţiile stocate în Bibliotecă sînt actualizate continuu, precizate, inclusiv şi cu ajutorul Dvs., al utilizatorilor. Noi le vom fi recunoscători acelor vizitatori ai site-lui care vor participa la completarea Bibliotecii cu materiale noi, în format text, foto, audio şi video.

Vizitaţi pagina bibliotecii noastre şi asiguraţi-vă că e într-adevăr o alegere bună!
Biblioteca site-ului este la dispoziţia Dvs., dragi prieteni!

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

biblioteca , carte , program

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
4044 locuitori

Goteşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantineşti și Goteşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cantemir și la 138 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4044 de oameni. Satul Gotești a fost menționat documentar în anul 1546.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.