Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 8242 Vizualizări

Uși din Chișinău. Creații splendide ale vechilor maeștri (Foto)


Foto: oldchisinau.com

Noi de multe ori nu le acordăm atenție, chiar dacă ele sînt o dovadă reală a trecutului orașului nostru. Ușile vechi au văzut multe în timpul vieții lor. Ele au fost deschise de către oameni săraci și bogați, celebri și necunoscuți, sănătoși și bolnavi, bătrîni și copii. Prin ele, în casele chișinăuienilor au intrat și dureri și bucurii. Unele uși sînt prețuite de stăpînii lor, iar altele nu vor mai fi deschise niciodată.

Fotografiile expuse mai jos reprezintă o mică parte dintre ușile vechi din Chișinău, colectate de Iuri Șveț în ultimii 9 ani. Dar chiar și în această perioadă scurtă de timp unele dintre ele totuși au dispărut deja. Superbele creații ale vechilor maeștri sînt înlocuite treptat cu uși mai practice și mai rezistente, dar fără individualitate.

Cuvinte cheie:

Arhitectura , Moldova , Chisinau , fotografie , oraș , casa , istoria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Crasnoarmeiscoe

Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
2359 locuitori

Crasnoarmeiscoe este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tălăiești și Crasnoarmeiscoe. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2359 de locuitori. Satul Crasnoarmeiscoe a fost menționat documentar în anul 1490 cu denumirea Tălăiești.

Citeşte mai departe