Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 10982 Vizualizări

Dumitru Margine – o viață trăită în scenă


Dumitru Margine – actor de teatru și cinema. Născut la 24 martie 1928 în comuna Mereni, raionul Anenii Noi, Republica Moldova.

Împreună cu un grup de tineri, printre care V. Cupcea, P. Baracci, G. Siminel, C. Tîrţău, V. Breieru şi alţii a absolvit în anul 1952 Institutul Teatral „A. Ostrovski" de la Leningrad. Şi-a început activitatea la Teatrul Moldovenesc muzical-dramatic de stat „A. Puşkin" (în prezent Teatrul Naţional „M. Eminescu"), trecînd mai tîrziu la teatrul „Luceafărul", unde a interpretat mai multe roluri de prim plan de diferite genuri. A activat fructuos şi-n calitate de actor de cinema, filmîndu-se în peliculele lui E. Loteanu, V. Gagiu, Gh. Vodă. A participat şi la dublarea filmelor.

Cuvinte cheie:

cultura , personalitati , teatru , actori

Localităţile Moldovei şi diasporei

Iliciovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1888
Populația:
1473 locuitori

Iliciovca este un sat și comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Maiscoe și Iliciovca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Floreşti şi la 151 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1473 de oameni. Satul Iliciovca a fost menționat documentar în anul 1888 cu denumirea Nicolaevca.

Citeşte mai departe