Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Istoria

eye 755 Vizualizări

O școală din Minsk va purta numele lui Ion Soltîs (Foto)


Una din școlile din Minsk a primit numele eroului moldovean al Uniunii Sovietice, Ion Soltîs, transmite Noi.md.

Declarația a fost făcută de ambasadorul Moldovei în Belarus, Victor Sorocean, care a menționat că sîmbătă, 10 octombrie 2020, a participat la evenimentul solemn dedicat conferirii numelui Eroului Uniunii Sovietice, Ion Soltîs, școlii secundare nr. 223 din or. Minsk.

La eveniment a participat conducerea școlii, conducerea Raionului de partizani din Minsk, deputatul Camerei Reprezentanților, Tengiz Dumbadze, elevii și învățătorii instituției de învățămînt."

În discursul său, Victor Sorocean a menționat cu mîndrie faptul atribuirii acestei școli a numelui fiului poporului moldovenesc Ion Soltîs, care a repetat fapta eroică a lui Alexandr Matrosov, care a acoperit cu propriul piept ambrazura inamicului și și-a dat viața pentru libertatea popoarelor noastre.

Pe teritoriul școlii, în cinstea eroului nostru, a fost plantată o alee de tuia. "Exprim o mare recunoștință oamenilor care nu sînt indiferenți!", a menționat ambasadorul Moldovei în Belarus.

Cuvinte cheie:

Belarus , scoala , Ion Soltîs

Localităţile Moldovei şi diasporei

Căpreşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1782
Populația:
837 locuitori

Căpreşti este un sat din cadrul comunei Prodăneşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Floreşti și la 102 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 837 de oameni. Satul Căprești a fost menționat documentar în anul 1782.

Citeşte mai departe