Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Istoria

eye 6298 Vizualizări

Cîte persoane au semnat petiția online pentru studierea Istoriei Moldovei în școli


Pînă acum au semnat 1507 de persoane.

Reamintim că o petiție online cu privire la redenumirea disciplinei "Istoria Românilor" în "Istoria Moldovei" a fost lansată recent.

Petiția pentru nediscriminare în denumirea istoriei naționale în Republica Moldova este adresată autorităților, în special Ministerului Educației.

"Cerem Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova să recunoască și să respecte dreptul tuturor naționalităților la o atitudine egală, non-discriminatorie, și, ca dovadă a acestui fapt, să elimine factorul specific unei singure etnii din denumirea cursului școlar de istorie națională. Propunem ca obiectul școlar sa fie redenumit în "Istoria Moldovei" sau orice altă denumire ce nu ar include elementul etnic", se arată în textul petiției.

Potrivit inițiatorilor, o asemenea denumire de diciplină (Istoria Românilor) școlară contravine atît convențiilor internaționale și europene, la care Republica Moldova este parte, cît și legislației naționale, unde nimerește sub definiția de segregare rasială. Potrivit lor, nicăieri în lume nu se mai întîlnesc asemenea formulări în programul școlar.

Cetățenii sînt îndemnați să acceseze linkul petitieonline.com pentru a semnat petiția.

Cuvinte cheie:

petiție , istoria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bîc

Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
1074 locuitori

Bîc este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.54 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.55 km. Localitatea se află la distanța de 3 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1074 de oameni. Satul Bîc a fost înființat în anul 1908.

Citeşte mai departe