Mergi spre compartimentul: Istoria
07 iunie 2015, 12:30 Istoria views 22778
07 iunie 2015, 12:30 Istoria views 22778

De ce au murit aproape toţi oamenii preistorici, în urmă cu 100 000 de ani?


Foto: gazeta.ru 

Specialiştii americani consideră că un factor cheie în evoluţia umană a fost o boală misterioasă, care a ucis toţi hominizii, cu excepţia unui număr de 5000 - 10.000, scrie presa străină. Cele mai puternice exemplare, care au supravieţuit respectivei boli, au evoluat în Homo sapiens, spun doctorii americani.

Bacteria ataca nou-născuţii şi copiii, cauzînd simptome similare meningitei sau septicemiei. După această pandemie, exemplarele de Homo sapiens s-au înmulţit şi s-au împrăştiat pe toată suprafaţa Pămîntului.

Cercetătorii au descoperit că hominzii aveau două gene în plus faţă de oamenii de astăzi, iar acestea i-ar fi făcut mai vulnerabili la boli. „Este imposibil să ne dăm seama exact ce s-a întîmplat în timpul evoluţiei, dar putem spune că predecesorii noştri s-au luptat cu o boală devastatoare, în urmă cu 100-200.000 de ani”, a declarat dr. Ajit Varki, de la Universitatea din San Diego.

Pînă acum, se ştia că, în urmă cu 100.000 de ani, evoluţia a luat o turnură spectaculoasă, dar nu era cunoscut exact motivul. Printre cauze probabile se numărau o mutaţie genetică, o erupţie vulcanică sau pur şi simplu o evoluţie culturală, cum ar fi apariţia unei noi limbi.

Cuvinte cheie:

civilizatie , istoria , boala , moarte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1464
Populația:
4293 locuitori

Tîrnova este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Elenovca, Briceva și Tîrnova. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Dondușeni și la 204 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4293 de oameni. Satul Tîrnova a fost menționat documentar în anul 1464.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.