Mergi spre compartimentul: Istoria
09 iulie 2018, 14:52 Istoria views 10061
Opinie: Viitorul națiunii moldovenești e reunificarea Moldovei Mari
09 iulie 2018, 14:52 Istoria views 10061

Opinie: Viitorul națiunii moldovenești e reunificarea Moldovei Mari

Ștefan Cel Mare este cel mai ilustru moldovean, dar și nu cel mai ilustru român.

Acest lucru a fost declarat de liderul Mișcării de Tineret "Urmașii lui Ştefan" Dumitru Roibu, în cadrul emisiunii "Prinţipî" de pe canalul de televiziune Prime TV, transmite Noi.md. El a menționat că dacă ar fi fost organizat un televoting în Moldova, pentru a determina care e cel mai ilustru moldovean, atunci Ştefan cel Mare ar fi obținut cel puțin 80%, în timp ce la același televoting în România, el ar fi primit doar 20%.

La rîndul său, liderul Mișcării Naționale "Voievod" Nicolai Pascaru a reamintit că atunci cînd Ștefan cel Mare era domnitor al Moldovei, atunci România nu exista nici în planuri. El a menţionat că politicianul modern trebuie să-şi iubească poporul, pe care-l conduce, trebuie să iubească libertatea și trebuie să-şi apere poporul, pentru că lumea modernă este perfidă, au loc adevărate războaie informaţionale, economice, totodată, se poartă războaie reale. "Și acei oameni care conduc poporul, trebuie să fie oameni de la Dumnezeu, oameni care să vadă, unde să meargă și ei ar trebui să trăiască conform principiilor lui Ștefan cel Mare", a subliniat Nicolae Pascaru. Potrivit spuselor lui, pentru a-l înțelege pe Ștefan cel Mare, trebuie să avem credința vie, credința în Dumnezeu.

"Nu cred că putem înțelege acele vremuri, îl putem înțelege pe Ștefan cel Mare, pentru că aceasta este încă o persoană necunoscută pentru moldoveni, pentru toată această propagandă, pe care au încercat să o aplice asupra noastră mulți ani", a menţionat liderul Mișcării Naționale "Voievod". Dar faptul că Moldova a existat mai mult de 600-700-800 de ani, acest lucru ne dă de înţeles, că el a fost o personalitate genială și măreaţă. De aceea, a şi fost canonizat ca sfînt peste o perioadă atît de lungă de timp și acesta este viitorul Moldovei. Sper că în jurul acestui sfînt vom putea să ne păstrăm statul și să ne multiplicăm succesele", a subliniat Nicolae Pascaru.

El a reamintit că Ștefan cel Mare era domnitor al Moldovei, iar în acele vremuri nu exista nici România și nici în planuri poporul român, care a fost creat artificial după un timp. Prin crearea României eu au distrus țara medievală moldovenească", a declarat liderul Mișcării Naționale "Voievod". Conform spuselor lui, acum moldovenii sînt nefericiţi, pentru că locuiesc în trei ţări diferite: România, Ucraina, Moldova. Viitorul națiunii moldovenești este în reunificarea acestor pămînturi în Moldova Mare", a subliniat el.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1655
Populația:
4119 locuitori

Logăneşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Logăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Hîncești și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4119 oameni. Satul Logănești a fost menționat documentar în anul 1655.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.