Mergi spre compartimentul: Istoria
17 mai 2017, 17:25 Istoria views 58127
Textul mesajului, depozitat în Capsula Timpului din peretele Universității de Stat al Moldovei (Foto)
17 mai 2017, 17:25 Istoria views 58127

Textul mesajului, depozitat în Capsula Timpului din peretele Universității de Stat al Moldovei (Foto)

Astăzi a fost făcut public textul mesajului, depozitat în Capsula Timpului, aflată în peretele Universității de Stat din Moldova. Adresarea către urmași este scrisă în limba română cu alfabet chirilic.

„Scumpi prieteni, tovarăși urmași! Tuturor acelora care întîlnesc acum centenarul Marelui Octombrie, adresăm bunul și sincerul nostru cuvînt din secolul al XX-lea", cu acest mesaj de salut începe înștiințarea din trecut.

„Astăzi, în ziua semicentenarului Revoluției din Octombrie, noi facem bilanțul mărețului drum parcurs de Patria Sovietică. Părinții și buneii noștri au răsturnat țarismul și capitalismul. Slavă legendarului crucișător care a vestit începutul unei ere noi în istoria omenirii. Ei l-au văzut pe Lenin, au simțit călduroasa strîngere de mînă a lui Maxim Gorki, au ascultat înflăcăratele versuri ale lui Vladimir Maiakovski. Cu entuziasm au înălțat fabrici și uzine, au tras prima brazdă pe cîmpiile colhoznice", se spune în mesaj.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

timp , mesaj , universitatea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1805
Populația:
36 locuitori

Ceroborta este un sat din cadrul comunei Cruzeşti, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 36 de oameni. Satul Ceroborta a fost menționat documentar în anul 1805.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.