Mergi spre compartimentul: Istoria
27 august 2023, 14:00 Istoria views 112617
Moldova anilor 80 în fotografii (Foto)
27 august 2023, 14:00 Istoria views 112617

Moldova anilor 80 în fotografii (Foto)

RSSM pe fotografiile scanate din albumurile anilor 1980 arata ca o țară în care "viața devine din ce in ce mai bună, din ce în ce mai veselă", scrie autorul galeriei foto curente. În seriz de fotografii există imagini de la campionatul URSS la poliatlon "Zelenîi teatr", Hotelul "Turist", "Inturist" și "Chișinău", aeroport și multe altele.


"Sărbătorile muncii, evenimentele majore au devenit o tradiție în republica noastră. La Chișinău în anul 1981 s-a desfășurat cu succes campionatul URSS la poliatlon. Stadionul Republican. Participanții la competiție au fost salutați de secretarul CC al Moldovei P. Petric. Printre invitați – pilotul-cosmonaut de două ori Erou al Uniunii Sovietice A.A. Leonov.

Portul Fluvial de la Bender, începutul anilor '80. În anul 2009, acesta a fost complet abandonat

Rîul Nistru. Lîngă dig poate fi văzută nava cu motor, proiectul 544, construită la Herson, de tip "PT".

Aeroportul Chișinăului

"... De o popularitate foarte mare în Moldova și peste hotare se bucură Studioul "Floricica ", care a început să funcționeze în anul 1967. Filmele lor le oferă oamenilor bucuria și căldura inimilor copiilor".

Totodată, vă reamintim că informații exhaustive referitoare la Istoria Moldovei în secolul al XX-leaMoldova în anii Primului Război MondialRepublica Democratică MoldoveneascăEvoluția politică a Basarabiei în perioada dintre cele două războaie mondialeMoldovenii din stînga NistruluiMoldova în anii 1941-1944Constituirea și evoluția politică a R.S.S.M. în anii 1940-1991Știința și cultura în Republica Moldova pot fi găsite la compartimentul ISTORIA a proiectului moldovenii.md.

Sursa: locals.md

Cuvinte cheie:

istoria , Chisinau , fotografie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
1072 locuitori

Ciobanovca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ciobanovca, Mirnoe, Balmaz și Troiţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Anenii Noi și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1072 de oameni. Satul Ciobanovca a fost menționat documentar în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.