Ultimele ştiri -
Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Istoria

eye 13029 Vizualizări

Dracula a fost sîrb?!

Un tabloid de la Belgrad susţine că Vlad Ţepes ar fi fost sîrb la origine.

Istoricul sîrb Jovan Deretic susţine că a studiat în detaliu viaţa lui Vlad Ţepeş şi că nu are nicio îndoială că acesta a fost sîrb. "Dracula a fost sută la sută sîrb! Dar nu numai el. Majoritatea romînilor de azi au origine sîrbă. Mulţi dintre ei nu ştiu că, pînă în secolul 19, au vorbit limba noastră şi au folosit alfabetul nostru. I-am numit vlahi, adică păstori, deoarece populaţia din Transilvania se ocupa în special cu această ramură a agriculturii", susţine Deteric.

Pe mormîntul lui Dracula este scris: "Aici odihneşte Vlad Ţepeş, robul lui Dumnezeu", scris în cea mai curată limbă sîrbă. Există o dovadă mai mare ca aceasta? – a mai declarat Deretic.

Etnologul sîrb Bojan Jankovic împărtășește aceeași părere: "Dracula a fost un mare patriot, el a folosit măsuri brutale de represalii împotriva inamicilor. El se identifică cu populaţia creştină sîrbească, care s-a opus turcilor".Sursa: kurir-info.rs

Cuvinte cheie:

istoria , Romania , domnitori

Comentarii

 (1)
  • #1 Colea
    ha ha ha ....hai di fugi de aicea neica Jovan...dar mai bea olecuta de palinca sirbeasca ca ti s-a facut prea rau. Prostie mai mare n-am citit decit la Dodon cind a zis ca maldafanii vin din Serbia (!!!) si nu din Ardeal (Maramures) cum este bine stiut si documentat... 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pereni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
583 locuitori

Pereni este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pereni și Roșcani. Satul Pereni este situat la o distanță de 25 km de orașul Rezina și 102 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 583 de oameni. Menționat documentar în 1470.

Citeşte mai departe