Mergi spre compartimentul: Istoria
12 august 2015, 11:07 Forţa spirituală a Statului Moldovenesc views 12068
Pelerinaj video la patru mănăstiri
12 august 2015, 11:07 Forţa spirituală a Statului Moldovenesc views 12068

Pelerinaj video la patru mănăstiri

O echipă de creaţie condusă de cineastul Ion Bujor implementează un proiect video, cu imprimări de la mănăstirile Frumoasa, Răciula, Hârbovăţ şi Hârjauca, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Potrivit lui Ion Bujor, proiectul va fi ca o carte de vizită a țării. „Sperăm că va fi un itinerar deosebit, prin faptul că este vorba de patru mănăstiri care sunt axate în formă de cruce. Ne dorim ca, când vor fi Zilele Diasporei, 28-30 august, unde vor fi prezenți delegații practic din toată lumea, atunci preconizăm organizarea unui itinerar turistic la mănăstirea Frumoasa, Răciula, Hârbovăț și Hârjauca, și Casa Părintească, o pensiune turistică deosebită, cu o biserică din lemn. Dacă o să demarăm acest proiect, o să fie permanent. Acest proiect va avea un impact deosebit, unic сa şi acest itinerar special", spune Ion Bujor.

Potrivit organizatorilor acestui proiect, prin intermediul camerei video ar putea fi puse în valoare şi alte file mai puţin cunoscute ale istoriei şi culturii naţionale, ar fi creată o imagine pozitivă țării pe parcursul integrării în spaţiul european.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

manastire , Moldova , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
1148 locuitori

Mălăieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tîrzieni și Mălăieşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Orhei și la 63 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1148 de oameni. Satul Mălăieşti a fost menționat documentar în anul 1497.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.