Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Noi, moldovenii

eye 18340 Vizualizări

Campania Noi- moldovenii


Organizațiile pro-românești de tipul: Acţiunea 2012, consideră că opinia asupra propriei origini, propriei naționalităţi poate fi cumpărată. Moldovenilor li se oferă în acest scop tot felul de „turte dulci" sub forma unor filme, despre cît de bine se trăieşte în România, dar şi cît de bine e din punct de vedere material să fii român, în plus, se mai oferă "mita" colectivă, sub forma unei maşini, acelei localităţi, în care va fi înregistrat cel mai mare număr de români. Trebuie să nu-i respecţi deloc pe acei ale căror suflete și memorie istorică propui să le schimbe „pe aceste turte dulci".

Da, poporul Republicii Moldova se confruntă cu dificultăți la această etapă a dezvoltării propriului stat. De cînd există, statul nostru s-a mai ciocnit cu asemenea dificultăţi nu o dată. Dar de fiecare dată, cînd strămoșii noștri le depăşeau, poporul moldovenesc renăştea din cenușă. Poporul nostru dispune de toate cele necesare pentru aceasta: statalitate străveche, istorie bogată, cultură şi tradiţii, limbă şi endoetnonim ‒ moldoveni. Proiectul www.moldovenii.md îşi începe propria companie, bazată nu pe mită, ci pe memoria istorică, respectul faţă de strămoși și grija faţă de viitorul statului moldovenesc.

Cuvinte cheie:

traditie , cultura , istoria , Moldova

Comentarii

 (1)
  • #1 Vasile
    http://munteanu.md/blog/dodon-primul-presedinte-cu-cap-de-bou

Localităţile Moldovei şi diasporei

Grinăuţi-Moldova

Statut:
Sat
Prima atestare:
1715
Populația:
888 locuitori

Grinăuţi-Moldova este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grinăuţi-Moldova, Grinăuţi-Raia și Rediul Mare. Satul Grinăuți-Moldova se află la o distanță de 18 km de orașul Ocnița și la 205 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 888 de oameni. Satul Grinăuți-Moldova a fost menționat documentar în anul 1715.

Citeşte mai departe