Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Noi, moldovenii

eye 17219 Vizualizări

Campania Noi- moldovenii


Organizațiile pro-românești de tipul: Acţiunea 2012, consideră că opinia asupra propriei origini, propriei naționalităţi poate fi cumpărată. Moldovenilor li se oferă în acest scop tot felul de „turte dulci" sub forma unor filme, despre cît de bine se trăieşte în România, dar şi cît de bine e din punct de vedere material să fii român, în plus, se mai oferă "mita" colectivă, sub forma unei maşini, acelei localităţi, în care va fi înregistrat cel mai mare număr de români. Trebuie să nu-i respecţi deloc pe acei ale căror suflete și memorie istorică propui să le schimbe „pe aceste turte dulci".

Da, poporul Republicii Moldova se confruntă cu dificultăți la această etapă a dezvoltării propriului stat. De cînd există, statul nostru s-a mai ciocnit cu asemenea dificultăţi nu o dată. Dar de fiecare dată, cînd strămoșii noștri le depăşeau, poporul moldovenesc renăştea din cenușă. Poporul nostru dispune de toate cele necesare pentru aceasta: statalitate străveche, istorie bogată, cultură şi tradiţii, limbă şi endoetnonim ‒ moldoveni. Proiectul www.moldovenii.md îşi începe propria companie, bazată nu pe mită, ci pe memoria istorică, respectul faţă de strămoși și grija faţă de viitorul statului moldovenesc.

Cuvinte cheie:

traditie , cultura , istoria , Moldova

Comentarii

 (1)
  • #1 Vasile
    http://munteanu.md/blog/dodon-primul-presedinte-cu-cap-de-bou

Localităţile Moldovei şi diasporei

Brejeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
227 locuitori

Brejeni este un sat din cadrul comunei Ciuciuieni, raionul Sîngerei. Localitatatea este situată pe valea rîului Ciuluc la distanța de 2 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004,populaţia satului constituia 227 de oameni. Satul Brejeni a fost menționat documentar în anul 1856.

Citeşte mai departe