Mergi spre compartimentul: Noi, moldovenii
25 aprilie 2014, 10:31 Noi, moldovenii views 19276
Româna sau „moldoveneasca”? Ce spun sondajele
Foto: unimedia.info
25 aprilie 2014, 10:31 Noi, moldovenii views 19276

Româna sau „moldoveneasca”? Ce spun sondajele

Majoritatea cetățenilor consideră că denumirea corectă a limbii oficiale în Republica Moldova este „limba moldovenească". Așa arată datele Barometrului de Opinie Publică, dat publicității la 24 aprilie, de către Institutul de Politici Publice. Sondajul a fost realizat de compania CIVIS.

Potrivit rezultatului studiului, doar 37% din moldoveni consideră că limba de stat în Republica Moldova este româna.

De cealaltă parte, 60% din cetățeni o numesc în continuare „limba moldovenească". Alte 3% din respondenți nu au avut un răspuns.

Sondajul este reprezentativ pentru populația adultă și are o marjă de eroare de +/-3%. Studiul a fost realizat în perioada 28 martie -13 aprilie, pe un eșantion de 1115 persoane.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

studiu , sondaj , limba , Moldova

Comentarii

 (2)
  • #2 cot Răspunde Citează selecţia
    Да кому нужны эти опросы, если сам президент чмофти, презирая конституцию, называет язык румынским.....
  • #1 marian Răspunde Citează selecţia
     1) Aratati-mi un document in care se vorbeste de limba moldoveneasca inainte de anul 1300.<div> 2) Valah, Vlah, Volsh sunt denumiri date de ale popoare locuitorilor de origine latina. Notiunile de Romania si limba romana au fost introduse in sec. 19 dupa Unirea Principatelor!</div><div> 3) Sondajul arata cum i-a invatat la scoala, propaganda rusa!</div><div> 4) La 28 iunie 1940 Basarabia a fost ocupata cu forta de tancurile sovietice. </div><div>  Pana atunci, 80% din populatie SE DECLARAU ROMANI si vorbeau limba romana!</div>
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1625
Populația:
1462 locuitori

Pogănești este un sat și comună din raionul Hîncești. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pogănești și Marchet. Localitatea se află la distanța de 58 km de orașul Hîncești și la 89 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1462 de locuitori. Satul Pogănești a fost menționat documentar în anul 1625.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.