Filtru pe categorii

Salcia, raionul Anenii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
194 locuitori

Salcia este un sat din cadrul comunei Botnăreşti, raionul Anenii Noi. Satul are o suprafaţă de circa 0.81 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.78 km. Satul Salcia este situat la o distanță de 8 km de orașul Anenii Noi și la 40 km de Chișinău. Satul a fost înființat în anul 1859.

Prognoza meteo Vineri, 18 septembrie, 2020
Perioadă Prognoză Temperatura Precipitaţii
22:00–0:00 14°C 0 mm
Vînt: N Vînt slab, 3.9 m/s

Cuprins

[în sus]Populația

Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 194 de locuitori, dintre care 46.39% - bărbaţi și 53.61% - femei. Structura etnică a populaţiei este următoarea: 96.91% - moldoveni, 2.58% - ruşi, 0.52% - ucraineni.

[în sus]Economia locală

În satul Salcia este amplasată Societatea pe Acțiuni de Producere a Materialelor de Construcție Nemetalice „Cariera Cobusca” care s-a creat în baza reorganizării întreprinderii de arendă cariera „Cobusca” și este succesorul de drept al acesteia.

S.A. „Cariera Cobusca” desfășoară următoarele activități:

•    Extragerea zăcămintelor minerale și producerea și îmbutelierea apelor minerale și naturale potabile;
•    Fabricarea elementelor din beton, ipsos și ciment;
•    Comerțul cu ridicata și cu amănuntul pe bază de tarife sau contracte a materialelor de construcție;
•    Transportul auto de mărfuri și călători, etc.

Pe parcursul întregii perioade de activitate SA „Cariera Cobusca” a înregistrat succese cu caracter economic şi social. Performanţele înregistrate sînt atestate cu diplome, medalii, certificate şi menţiuni speciale, printre care şi locul 5 din „Top – 50 companii performante din Republica Moldova – anul 2005”. SA „Cariera Cobusca” are raporturi strînse de parteneriat cu companii de renume din Republica Moldova, cum ar fi SA „Macon”, SA „Monolit”, „FEC”, SA „Inconarm”, SA „Beton Armat” şi altele.

[în sus]Istoria localitații

Satul a fost înființat în anul 1859.

Comentarii

 (0)

Localităţile Moldovei şi diasporei

Obreja Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
841 locuitori

Obreja Nouă este un sat din cadrul comunei Obreja Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 841 de oameni. Satul Obreja Nouă a fost menționat documentar în anul 1899.

Citeşte mai departe