Olicenco Dimitrie

Olicenco Dimitrie ‒ poet, scenarist, redactor.

Născut la 29 decembrie 1929 în comuna Slaveanoserbska, regiunea Odesa, Ucraina. A absolvit Liceul Economic de la Chișinău în anul 1949 şi Şcoala Superioară de Partid de pe lîngă CC al PCUS din Moscova în anul 1961.

A activat mai întîi în sistemul Organelor de Statistică a republicii, apoi a fost secretar responsabil al revistei literare de limbă rusă „Codrii". Din 1962 a fost angajat la ziarul de limbă rusă „Tinerimea Moldovei". S-a evidenţiat în calitate de poet şi prozator talentat, printre lucrările sale se numără şi povestirea fantastică „În drum spre Atlantida", 1967 şi povestirea-poveste „Peripeţiile spiritului pădurii", 1981. A colaborat în calitate de scenarist cu studioul cinematografic „Moldova-film".

Membru al Uniunilor Scriitorilor şi Jurnaliştilor din Republica Moldova.

Filmografia:
„Implementări noi în satul moldovenesc", 1977 ‒ documentar.

Settlements of Moldova and Diaspora

Fundurii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
995 locuitori

Fundurii Noi este un sat şi comună din raionul Glodeni. Fundurii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Glodeni și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 995 de oameni. Satul Fundurii Noi a fost înființat în anul 1920.

Read more