Zavalistîi Alexandru

Zavalisttîi Alexandru - scenarist, redactor.

S-a născut la 10 septembrie 1945 la Chișinău, Republica Moldova. A absolvit Universitatea de Stat de la Chișinău în anul 1971. A activat în calitate de redactor la revista cinematografico-satirică „Usturici” de pe lîngă studioul „Moldova-film”. A realizat mai multe scenarii pentru subiectele acestei reviste. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia „Usturici”:
„Salut fierbinte”, № 1927,
„Preţul neglijării”, №4, 1978,
„În anii noştri”, № 5, l979,
„Ca pentru sine”, № 2,1980,
„In corpore”, № 41, 1983,
„Puterea obiceiurilor” №,26 ,1981 şi № 66-67, 1986.

Settlements of Moldova and Diaspora

Alexandrovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
453 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Trifăneşti, raionul Floreşti. Satul este situat pe malul stîng al rîului Căinari, la distanța de 20 km de oraşul Floreşti și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 453 de oameni. Satul Alexandrovca a fost înființat în anul 1895.

Read more