Covalov Ivan

Covalov Ivan - redactor, scenarist.

Născut la 3 mai 1933. A absolvit prin corespondenţă Şcoala Superioară de Partid pe lîngă CC PCUS de la Moscova în anul 1969. A fost redactor-şef al studioului „Telefilm-Chișinău”. A realizat mai multe scenarii pentru filme documentare televizate. Membru al Uniunii jurnaliştilor din Moldova.

Filmografia:

„Simfonia culorilor”, 1979 ‒ documentar,
„Secretarul nostru”, 1980 ‒ documentar,
„Spre izbînzi noi”, 1981 ‒ documentar,
„Unitate”, 1982 ‒ documentar, coautor,
„Lucrul îl fac pe om”, 1984 ‒ documentar.

Settlements of Moldova and Diaspora

Petruşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1213 locuitori

Petruşeni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Petruşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1213 oameni. Satul Petrușeni a fost menționat documentar în anul 1620.

Read more