Covalov Ivan

Covalov Ivan - redactor, scenarist.

Născut la 3 mai 1933. A absolvit prin corespondenţă Şcoala Superioară de Partid pe lîngă CC PCUS de la Moscova în anul 1969. A fost redactor-şef al studioului „Telefilm-Chișinău”. A realizat mai multe scenarii pentru filme documentare televizate. Membru al Uniunii jurnaliştilor din Moldova.

Filmografia:

„Simfonia culorilor”, 1979 ‒ documentar,
„Secretarul nostru”, 1980 ‒ documentar,
„Spre izbînzi noi”, 1981 ‒ documentar,
„Unitate”, 1982 ‒ documentar, coautor,
„Lucrul îl fac pe om”, 1984 ‒ documentar.

Settlements of Moldova and Diaspora

Chirilovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
136 locuitori

Chirilovca este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 136 de oameni. Satul Chirilovca a fost menționat documentar în anul 1899.

Read more