Conţevici Oleg

Conţevici Oleg - scenarist, redactor.

Născut la 15 august 1943 în or. Ialuturovsk, regiunea Omsk, Rusia. A studiat trei ani la Universitatea de Stat de la Chișinău. Din 1973 a început să activeze la studioul „Moldova-film” Graţie talentului său de umorist, începînd cu anul 1975 este numit redactor-şef al revistei cinematografice de satiră „Usturici” în cadrul căreia a activat pînă în anul 1987. A realizat mai multe scenarii de filme documentare şi subiecte pentru revista cinematografică „Usturici” la „Moldova-film”, care era pe atunci considerată „fratele mai mic” al revistei unionale de la Moscova „Fitil” condusă de Serghei Mihalkov. A fost membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

A decedat la Chișinău în anul 2005.

Filmografia:
„Pete albe”, 1975 ‒ documentar,
„Nota trei pentru maturitate”, 1975 ‒ documentar (coautor),    
„Dreptul de a fi lider, 1980 ‒ documentar.

Subiecte pentru „Usturici”:
„Corectura”, 1976, № 6,
„Ultima şansă”, 1980, №1,
„Pedeapsa”, 1983, № 40,
„Abaterea de la reguli”, 1984, №49,
„Caruselul”, 1985, №62,
„Fotografia”, 1966, №63 şi № 4, 1987.

Settlements of Moldova and Diaspora

Cuhureştii de Jos

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1835 locuitori

Cuhureştii de Jos este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cuhureștii de Jos și Țipordei. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Florești și la 157 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1835 de oameni. Satul Cuhureştii de Jos a fost menționat documentar în anul 1437.

Read more